Nova vest
Fudbal

Petak, 06.11.2015.

23:00

FKP: Nisu krivi "srce i duša" Mrakića, već...

Fudbalski klub Partizan pozvao je u saopštenju FSS da sastav Sudijske komisije uskladi sa "najosnovnijim principima stručnosti, neutralnosti i nezavisnosti".

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
partizan.rs

Čelnici Partizana su ljuti jer je Sudijska komisija, u čijem je sastavu nekadašnji član Upravnog odbora Crvene zvezde Dušan Mrakić, odlučila da ’crno-beli’ nisu oštećeni na utakmici protiv Metalca u Superligi.

Partizan od Fudbalskog saveza Srbije (FSS) traži da na sednici Izvršnog odbora otvori raspravu o radu Sudijske komisije.

"Pretpostavljamo da u zemlji Srbiji postoje bivše sudije i sudijski eksperti koji nisu bili članovi klupskih organa i koji se nisu javno hvalili svojim navijačkim opredeljenjem", navodi se u saopštenju Partizana.

Po oceni Partizana, Mrakić se zbog toga što je godinama bio član najužeg rukovodstva Zvezde "javno diskvalifikuje za bilo kakvu funkciju u sudijskoj komisiji", kao i zbog toga što je javno isticao da je navijač Crvene zvezde.

Takođe se navodi da "nije kriv Mrakić, već oni koji su ga postavili na najodgovornije mestu u sudijskoj organizaciji".

Partizan je u 15. kolu, 25. oktobra igrao 2:2 protiv Mladosti u Lučanima, a posle 16 utakmica zauzima četvrto mesto na tabeli Super lige, sa 19 bodova manje od vodeće Crvene zvezde.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti i bez izmena:

„Povodom odluke Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije da FK „Partizan“ nije oštećen na utakmici 16. kola Super lige Srbije sa FK „Metalac“ odigranoj 01.11.2015. godine u Gornjem Milanovcu želimo da istaknemo:

Član Sudijske komisije FSS zadužen za analizu suđenja je gospodin Dušan Mrakić, bivši fudbalski sudija i doskorašnji član Upravnog odbora FK „Crvena zvezda“, koji je dana 20.10.2010. godine dnevnom listu „Sport“ dao izjavu sledeće sadržine:

„Sa mnom na terenu Zvezda nije mogla da izgubi. Uvek su slavili, osim jednom u Zemunu, gde su remizirali – 1:1, golom Milenka Aćimovića iz ofsajda, jer je Drulić bio uz zemunskog golmana. Vagao sam situaciju, ali nisam mogao da poništim pogodak. Srce i duša su tako hteli.“

Posle ovakvog javnog priznanja sudijskih krađa u korist jednog kluba takav čovek nigde u svetu ne bi mogao da bude na bilo kakvoj funkciji u fudbalskoj organizaciji. Nigde osim u Srbiji.

Analiza suđenja je najvažniji deo rada sudijske komisije i ličnost odgovorna za analizu pored neophodne stručnosti mora da poseduje nespornu objektivnost i nepristrasnost. O svojoj objektivnosti i nepristrasnosti izjasnio se sam Dušan Mrakić.

Naravno, nije kriv gospodin Mrakić i njegovo „srce i duša“ već oni koji su ga postavili na najodgovornije mesto u sudijskoj organizaciji. Sama činjenica da je godinama bio član najužeg rukovodstva jednog kluba ga, i bez javnog priznanja navijačkih strasti, diskvalifikuje za bilo kakvu funkciju u sudijskoj komisiji.

I ovu poslednju i sve ostale odluke Sudijske komisije, dok joj je na čelu Dušan Mrakić, treba posmatrati isključivo u svetlu njegove dokazane „objektivnosti i nepristranosti.“

Zahtevamo od Fudbalskog saveza Srbije da odmah na sednici Izvršnog odbora otvori raspravu o radu Sudijske komisije i njen sastav bez odlaganja uskladi sa najosnovnijim principima stručnosti, neutralnosti i nezavisnosti. Pretpostavljamo da u zemlji Srbiji postoje bivše sudije i sudijski eksperti koji nisu bili članovi klupskih organa i koji se nisu javno hvalili svojim navijačkim opredeljenjem”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve