Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.09.2015.

10:34

Čović: Sposoban sam da vodim Zvezdu

Nebojša Čović nije doneo konačnu odluku da li će se kandidovati za predsednika FK Crvena Zvezda, ali se oseća sposobnim za tu funkciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Predsednik KK Crvena zvezda i član UO FK CZ rekao je za televiziju N1 da to nije isključeno.

"Očekujem da na ovim izborima u Zvezdi bude više kandidata. Godinama unazad je bio jedan kandidat. Svi koji misle da treba da se kandiduju treba da napišu program i što više programa i kandidata bude biće za Zvezdu bolje", rekao je Čović.

Čović istče da mu dosadašnji rezultati u sportu daju za pravo da se smatra sposobnim za taj posao.

"To nije zahvalan posao ni za jednog čoveka kao što nije bio ni u prethodnom periodu. Nije to borba za recku i biografsku referencu. To je izazov i zato što volite Zvezdu. Osećam se sposobnim za to, imam dovoljno energije", naglasio je Čović.

Čović je istakao da se nije osećao "ni pozvanim, ni prozvanim" kada su na insistiranje navijača ostavke podnosili ostali članovi UO Crvene zvezde, te da je ostao s njima u normalnim odnosima.

"Kada bi stepen iskrenosti bio kod svih koji vole Zvezdu kakav je kod navijača mi ne bi bili u ovakvim problemima. Uprava vodi Zvezdu, a navijači su korektivni faktor", zaključio je Čović.

Komentarišući stanje u redovima najvećeg rivala KK Partizan, i crno-belima je preporučio UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije) koji je "preporodio" Zvezdu.

"Žao mi je što se ovo događa Partizanu, jer u Srbiji morate imati dve noge. Ali šta da se radi. Nažalost neki put je potrebno da se prođu takve stvari, što rekoše njihovi čelnici. Kad ste dugo prvaci, zasluženo ili ne zasluženo, ne ulazim u to, dogodi se da se teško suočavate sa teškim situacijama. I pad je veličanstven let, što bi oni rekli. Mislim da je taj UPPR lektura za klubove koji su u problemima. Da li će to drugi primeniti ili će ih sujeta sprečiti, to je njihov problem, ali ga ne bi trebalo blatiti", rekao je Čović.

Odluka o raspisivanju opštik izbora u FK CZ biće doneta 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d