Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.08.2015.

18:27

Bane napušta Čelsi – seli se u Barselonu?

Zamenik kapitena Čelsija Branislav Ivanović neće produžiti ugovor i preći će u Barselonu, prenose mediji u Španiji.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Kako navodi list 'Mundo Deportivo', pored Džona Terija, ceh lošem početku sezone platiće i kapiten reprezentacije Srbije, kome na kraju tekuće sezone ističe ugovor sa šampionom Engleske.

S druge strane, mediji na Ostrvu pišu da je ovakav ishod očekivan, posle gotovo sigurnog dolaska levog beka Abdula Baba Rahmana iz Augzburga, dok će na Banetovu poziciju Cesar Aspilikueta.

Englezi pišu i da će Ivanović iskoristiti Bosmanovo pravilo i dogovoriti se sa novim klubom već u januaru, šest meseci pre isteka akutelnog ugovora, a, posle dolaska Pedra iz Katalonije u London, kao najozbiljnija opcija spominje se upravo aktuelni šampion Španije i Evrope – Barselona.

Takođe, Žoze Murinjo ne želi ni da odustane od dovođenja Džona Stonsa, štopera Evertona, iako su prve dve ponude odbijene, od kojih je druga bila 'teška' 30 miliona funti.

Ipak, pomalo neverovatno zvuči da će se Portugalac odreći jednog od najboljih igrača tima u poslednjih nekoliko godina, čoveka koga je pred start nove sezone postavio za Terijevog zamenika, zbog dve nešto lošije partije na otvaranju takmičarske godine.

Opet, nije nemoguće da Bane ne dobije novi ugovor, pošto je dovoljno samo da se setimo kako je prošla živa legenda Čelsija Frenk Lampard.

Tridesetogodišnji srpski internacionalac stigao je na Stamford Bridž 2008. godine iz moskovske Lokomotive, a za šest sezona upisao je 353 nastupa i 36 pogodaka.

Momak iz Sremske Mitrovice, koji je 79 puta nosio dres naše zemlje, osvojio je sa 'Plavcima' dve titule Premijer lige, tri FA Kupa, Liga Kup, Komjuniti Šild, Ligu šampiona, a bio je strelac pobedonosnog gola u finalu Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve