Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.08.2015.

21:09

Runi posle 11 godina u dresu Evertona

Fudbaler Mančester Junajteda Vejn Runi obukao je dres svog bivšeg kluba Evertona posle 11 godina na oproštajnoj utakmici Dankana Fergusona.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Runi je ponikao u klubu iz Liverpula, za koji je igrao do 2004. godine, kada je na ogorčenje navijača tima sa “Gudison parka” prešao u redove ‘Crvenih đavola’.

Međutim, kada ga je Ferguson pozvao, engleski fudbaler nije mogao da ga odbije i rado se odazvao pozivu.

Runi je ušao u igru 15 minuta pre kraja utakmice između Evertona i Vilareala, na kojoj se Ferguson oprostio. Ferguson, koji je bio u centru pažnje, odigrao je samo nekoliko minuta i sa terena je ispraćen ovacijama, ali nije uspeo da spreči poraz svog tima sa 2:1.

Ferguson je deset godina branio boje Evertona i u tom periodu je odigrao 230 utakmica i postigao 72 golova. Odnedavno je u stručnom štabu Evertona, kao pomoćnik Roberta Martinesa.

Kada sam bio klinac, Dankan Ferguson mi je bio heroj. On je bio moja inspiracija, a kada sam ušao u prvi tim, pomogao mi je i pazio me. Ne mogu da zamislim bolji način da mu se zahvalim nego da se pojavim i odigram nekoliko minuta na njegovoj oproštajnoj utakmici”, istakao je Runi.

Runi je, inače, poslednjih desetak godina na “Gudisonu” bio dočekivan kao neprijatelj, ali je u nedelju bio drugačiji slučaj, jer je za jedno popodne dres Junajteda ipak zamenio Evertonovim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve