Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.08.2015.

20:10

Murinjo: Šta će mi srebro? Ono je za gubitnike

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo ocenio je da je njegov tim bio bolji od Arsenala u borbi za Komjuniti Šild, ali da je izgubio jer su se ‘Tobdžije’ bolje branile.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Jon Super

Arsenal je slavio na “Vembliju” sa 1:0 na “Vembliju” u duelu koji je označio početak nove sezone, a pobedonosni gol postigao je Aleks Okslejd-Čembrlejn u 24. minutu sjajnim udarcem sa oko 16 metara desno iskosa.

Bili smo bolji tim i izgubili smo, a pobedio je tim koji se više branio. Imali smo inicijativu, kontrolisali smo utakmicu i imali veći posed lopte. Arsenal se branio sa desetoricom igrača, svi su gotovo bili ispred lopte. Stavili su sve ispred svoje crte i bili dobro organizovani. Čestitam im”, rekao je Murinjo.

Zanimljivo, menadžer Arsenala Arsen Venger je tako zabeležio prvi trijumf 13 međusobnih susreta sa Murinjom na klupi ‘Plavaca’.

Imali su nekoliko dobrih šansi iz kontri, ali mi smo svoje stvarali organizovanim fudbalom. Igrali su taktički i došli do gola prednosti bez ikakvog razloga”, dodao je Murinjo.

Murinjo se posle utakmice pozdravio sa svim igračima Arsenala, ali ne i sa Vengerom, sa kojim je imao dosta javnih sukoba u poslednjih nekoliko sezona.

Venger je namerno izbegao rukovanje posle meča. Stajao sam ispred tunela, pozdravio sam se sa svim igračima Arsenala, ali on je izbegao rukovanje”, istakao je Murinjo.

Takođe, Murinjo je pri izlasku sa stadiona bacio osvojenu srebrnu medalju navijaču Arsenala.

Ne čuvam vicešampionske medalje, pa sam je bacio jednom navijaču Arsenala. To je za gubitnike, za njih je to lepa uspomena”, rekao je Portugalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve