Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.07.2015.

10:33

Čile uz pomoć PlayStationa do Kopa Amerike

Reprezentativci Čilea osvojili su prvi Kopa Amerika u istoriji svoje zemlje pobedom nad Argentinom, uz malu pomoć 'PlayStationa'.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo

"Imamo program koji koristi tehnologiju PlayStationa, koji nam omogućava da pomeramo igrače uz pomuću džojstika. Na primer, možemo da zadamo programu formaciju 4-4-2 i onda nam softver pokaže kako će to delovati na našeg protivnika", otkrio je selektor Horhe Sampaoli.

Sampaoli je dodao da su njegovi igrači najviše koristili program kako bi unaprednili svoj napad, kao i da je Aleksis Sančes, strelac odllučujućeg penala, proveo najviše sati uz spomenuti simulator.

Čileanci su u domovini, pred 50.000 gledalaca, savladali 'Gaučose' posle boljeg izvođenja penala, pošto posle 120 minuta igre nije bilo golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve