Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.06.2015.

11:09

Umaru uz Božinova u špicu Partizana!

Abubakar Umaru novi je napadač Partizana, sopšteno je na zvaničnom tviter profilu šampiona Srbije, a zvanično predstavljanje se očekuje tokom dana.

Izvor:

Autor:

Default images
partizan.rs

Kamerunac je i prethodna dva-tri leta bio želja crno-belih, ali bivši napadač Vojvodine tek sada stiže u Humsku 1, pošto će potpisati dvogodišnji ugovor.

Partizan je do sada doveo četiri pojačanja, Brazilca u odbrani Fabrisija Dornelasa (pozajmica), veziste Nikolu Trujića i Marka Jevtovića i napadača Valerija Božinova.

Iza sebe ima dve slabe sezone u Belgiji, gde je postigao samo tri gola za Beveren (sva tri u prvoj), sa kojim mu je istekao ugovor. Navodno je nedavno odbio poziv Partizana, ali je druga runda pregovora bila uspešnija.

"Dogovor sa njim je postignut, a ostaje samo da obavi lekarske preglede, potpiše dvogodišnji ugovor i odmah krene na Pohorje, gde će biti i obavljena promocija pred poslenicima medija koji prate pripreme Partizana", navodi se na sajtu Partizana, uz podatak da će nositi dres sa brojem 15.

Umaru neće biti prvi stranac koji je najpre nastupao za Crvenu zvezdu pa promenio stranu Topčiderskog brda, pošto je to prvo učinio Brazilac Kleo, a, u ovom veku, i golman Vladimir Stojković.

Kamerunac je u posle Zvezde nastupao za OFK Beograd, pre nego što je prešao u Vojvodinu – gde je na 86 mečeva postigao 31 gol.

Takođe, spekuliše se o još jednom pojačanju u veznom redu, Bugarinu Ivanu Stojanovu, iz sofijskog CSKA, ali samo u slučaju da Andrija Živković napusti crno-bele.

Partizan je u ponedeljak otputuvao na slovenačko Pohorje gde će sprovesti drugi deo priprema, uz četiri test meča, sa Rudarom iz Velenja (1. jul), Terekom i Aluminijumom (4.) i Amkarom (8.).

Crno-beli sezonu počinju 11. jula utakmicom prvog Superkupa Srbije protiv Čukaričkog. Tri dana kasnije dočekuje Dilu Gori iz Gruzije, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d