Nova vest
Fudbal

Subota, 30.05.2015.

10:44

Mesi i Ronaldo mogu da "sruše" Blatera

Bivši kapiten Mančester Junajteda Gari Nevil istakao je da bi Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo mogli da imaju presudnu ulogu u "rušenju" Sepa Blatera.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Philipp Schmidli/Getty Images

Blater je u petak reizabran za predsednika FIFA što mu je peti uzastopni mandat, i pored velikog skandala zbog korupcije u svetskoj kući fudbala, kada je uhapšeno sedam visokih zvaničnika.

Nevil je u svojoj kolumni za „Telegraf“ napisao da su upravo igrači oni koji bi mogli da utiču da promene u svetskom fudbalu.

„Ovo se tiče igrača koji mogu biti pokretačka snaga protiv korupcije. Očekujem da upravni komitet članova Asocijacije profesionalnih fudbalera zahteva da se uradi sve što je moguće, kako bi se čuo i glas igrača. I FIFpro, koji je ove nedelje izdao saopštenje u kojem osuđuje FIFA, trebalo bi da objavi mišljenje kapitena svake reprezentacije na svetu i vidi kakva su njihova viđenja i osećanja povodom nastale situacije“, napisao je Nevil u kolumni.

40-godišnji komentator „Skaj Sportsa“ naveo je da bi Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, najbolji igrači današnjice, mogli da budu presudno „oružje“ protiv Blatera.

„Ne kažem da bi igrači trebalo da stupe u štrajk, ali FIFA i Blater su bez njih ništa. Trebalo bi da postoji saradnja i zajednička snaga. Samo razmislite o Lionelu Mesiju i Kristijanu Ronaldu, dve najveće zvezde u svetu fudbala, a onda zamislite Svetsko prvenstvo bez njih. Na način na koji FIFA vodi ovaj sport, turnir ne bi postojao ukoliko bi Ronaldo i Mesi okrenuli leđa Mundijalu. To bi uticalo na sponzore i medijske kuće koje rade prenose što bi dovelo do velikog debakla akutelne organizacije. Ali, ovo nije stvar igrača kao individualaca, već organizacije koja bi se time bavila, kao što su David Žinola i Luiš Figo pokušali da ’sruše’ Blatera, ali nisu uspeli da nađu nijedan put ’unutra’. Možete raspravljati da sam i ja bio politički optuživan i nazivan ’Red Nev’ tokom karijere jer sam pokušao da povedem engleske igrače u štrajk 2003. godine, kada je FA izostavila Rija Ferdinanda reprezentativnog spiska jer je njegov rezultat sa doping testa nestao. Međutim, sada je drugačije – potrebno je pametno razmišljanje igrača ujedinjenih oko FIFpro da se igra očisti mrlje koja ga uništava“, dodao je bivši kapiten Mančester Junajteda.

On je istakao da je peti mandat Švajcarca kap koja je prelila čašu.

„Sep Blater je vladao tokom turbulentnih godina i i dalje je čovek koji je na ’vrhu’ operacije, ali to što je ponovo predsednik je smešno. Presedan je da u politici, sportu ili industriji jedan čovek ovoliko dugo može imati moć. Možda je jedini način da ga se rešimo da se igrači udruže i ne igraju velike turnire. Ako se to desi, on je gotov“, zaključio je Nevil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve