Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.05.2015.

12:55

LE: Sevilja i Dnjipro za trofej i elitu

Na "Stadionu naroda" u Varšavi (20.45) na programu finale Lige Evrope između španske Sevilje i ukrajinskog Dnjipra.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Aktuelni šampion, Sevilja juri svoju, rekordnu, četvrtu titulu u najmasovnijem evropskom takmičenju, Dnjipro prvu, a pobednik ovog duela obezbediće i takmičenje u Ligi šampiona naredne sezone.

Andalužani, koji su prošle godine slavili na 'Juventus Areni' posle penala protiv Benfike, stigli su do finala ukupnom pobedom protiv Fiorentine od 5:0.

S druge strane, tim iz Dnjepropetrovska napravio je malo iznenađenje, eliminisavši italijanski Napoli. U italiji nije bilo pobednika (1:1), da bi u revanšu Dnjipro zabeležio minimalan trijumf.

Trener ukrajinskog tima Miron Markevič rekao je da njegov tim nije planirao da dogura ovoliko daleko, ali i istakao da "apetit raste onog trenutka kada počnete da jedete".

"Sigurno je da nismo planirali da se nađemo u finalu ove sezone, ali apetit vam se povećava kako počnete da jedete. Onog trenutka kada smo eliminisali Olimpijakos na startu druge faze – tada smo počeli da verujemo da možemo barem do polufinala. Veliki sam ljubitelj španskog stila fudbala, kao i ogroman broj ljudi širom sveta", rekao je Markevič, "Takođe, smatram da je Sevilja dosta slična Napoliju, jer oba tima imaju Špance za trenere. Kada bih rekao da moji igrači nisu zabrinuti i nervozni slagao bih. Osvojiti pehar u ovako teškoj godini, za sve nas u Ukrajini bilo bi nešto fenomenalno. Ali, meni je jedino važno da prestanu da budu nervozni kako meč krene. Posebnu draž svemu daje mogućnost da se nađemo u Ligi šampiona".

Trener Sevilje Unaj Emeri smatra da je njegov tim blizu cilja da ispiše istoriju takmičenja, ali da protivnik i te kako zaslužuje poštovanje.

"Ne možemo da ne mislimo na to da smo blizu da ispišemo istoriju ovog takmičenja. U finalu smo, sve se rešava u jednoj utakmici i jasno da i Dnjipro vidi šansu", rekao je Emeri, "Ekipa koja eliminiše nekoliko ozbiljnih protivnika zaslužuje finale. U polufinalu su bili bolji od Napolija, tima koji je posle pobede nad Volfsburgom proglašen favoritom za trofej. Protivnik svakako ima naše poštovanje. Naravno, i plasman u Ligu šampiona, kao i da Španija sledeće sezone ima četiri tima u eliti dodaju motiv više".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve