Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2015.

17:49

Tomić: Želim na klupu Partizana

Bivši fudbaler Partizana Ivan Tomić rekao je da ima veliku želju da u budućnosti postane trener crno-belih.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
Starspor

Tomić trenutno vodi reprezentaciju Srbije do 19 godina, ali ne krije da mu je san da se jednog dana vrati u klub gde je počeo igračku karijeru.

"Čim sam počeo da se bavim trenerskim poslom, logično da mi je bila želja da postanem trener Partizana. U tom klubu sam doživeo sve najlepše stvari kao igrač. Tako da mi je želja da jednog dana budem trener Partizana", rekao je Tomić u Bijeljini, gde gleda Turnir prijateljstva.

Tomić je zimus bio kandidat da preuzme klupu Partizana, ali je rukovodstvo kluba na kraju odlučilo da zadrži tadašnjeg trenera Marka Nikolića.

"To nisu bile ozbiljne priče, više se to medijski pojavilo. U tom trenutku sam bio pod ugovorom sa Savezom, i generalno, ništa od toga se nije dovodilo u razmatranje".

On je ocenio da je Partizanu trenutno potreban ozbiljan sistemski pristup i dodao da mora da gaji napadački stil.

"Partizan pre svega mora da igra shodno tradiciji kluba, poštujuci sve generacije, legende kluba koje su tu ostavile sebe i postigle rezultate. Klub mora da bude dosledan sebi i napadackom stilu. Svi bismo želeli da Partizan uđe u Ligu šampiona, ali potrebno je da se mnogo više bavi organizacijom i odredenim propustima i postavljanjem jednog pravog sistema", rekao je Tomić i dodao da je Čukarički pravi primer za to.

Nekadašnji državni reprezentavac prokomentarisao je Partizanov slučaj sa Danilom Pantićem, koji će uskoro napustiti klub kao slobodan igrač.

"Za mene je, kao nekoga ko radi u FSS i sa mladim igračima, katastrofalno da takav potencijal sa 18 nepunih godina napusti naš fudbal. Mislim da je to nešto čime bi trebalo da se bavimo i što je duboko pustilo korenje. Upravo su to razlozi zbog čega mi ne možemo da se nadamo Ligi šampiona i Ligi Evrope", zaključio je Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve