Nova vest
Fudbal

Subota, 25.04.2015.

16:00

Jokanović i Votford u PL!

Ekipa Votforda, koju sa klupe predvodi srpski menadžer Slaviša Jokanović, izborila je plasman u Premijer ligu naredne sezone.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

'Stršljenovi' su na otvaranju 45. kola Čempionšipa bili sigurni na gostovanju Brajtond & Hovu – 2:0 (1:0), a zahvaljujući rezultatima utakmica koje su sledile pred odlučujući meč su razrešene sve dileme. Jokanović će tako ujedno postati prvi trener iz Srbije koji je sedeo na klupi jednog premijerligaša.

Tim sa 'Vikaridža' zabeležio je 27. pobedu u tekućoj sezoni i sada ima 88 bodova, četiri više od Burnmuta, koji ima utakmicu manje, i Midlsbora, koji je kao gost izgubio od Fulama sa 4:3.

Midlsbro je do četvrtog minuta nadoknade čuvao rezultat 3:3, ali je Ros Mekormak doneo trijumf svom timu, a samim tim i Votfordu plasman u elitu. Votfordu je na ruku išao i kiks Noriča, koji je igrao 1:1 na gostovanju u Roteramu, i to pošto je primio gol u 86. minutu.

Burnmut trenutno ima teoretsku šansu da pretekne Votford, ali će Jokanović i njegovi igrači u poslednjem kolu, 2. maja, kada dočekuju Šefild Vendzdej, proslaviti veliki uspeh.

Votford je poveo u 29. minutu, preko svog najboljeg igrača, kada je Odion Igalo proigrao Troja Dinija, a ovaj lako postigao svoj 22. pogodak u sezoni.

Duel u Istočnom Eseksu bio je otvoren sve do petog minuta nadoknade, ali je onda Matej Vidra, na asistenciju strelca prvog gola, potvrdio izuzetno bitan trijumf ekipe bivšeg trenera Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d