Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.04.2015.

22:14

Nema novog glasanja za SP 2022.

FIFA je odbacila zahtev evropskih parlamentaraca da se ponovi glasanje za domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine, koje će se održati u Kataru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Photo by Sean Gallup/Getty Images

FIFA je na škupštini Saveta Evrope u Strazburu poručila da nema zakonsku obavezu da preispita odluku oko dodele Mundijala Kataru.

Savet Evrope se pozvao na pisanje britanskog lista Sandej Tajms, koji je objavio da je zvaničnik FIFA Mohamed Bin Hamam platio pet miliona dolara funkcionerima širom sveta i na taj način glasovima kupio domaćinstvo zemlji sa Bliskog Istoka.

Šampionat sveta u Kataru uneće revoluciju jer će biti prvo koje će se igrati u zimskom periodu na severnoj hemisferi, jer je termin održavanja takmičenja od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve