Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.04.2015.

13:00

LŠ: Bajern za spas, PSŽ želi čudo

U utorak ćemo saznati prva dva učesnika polufinala Lige šampiona – posle revanš mečeva između Bajerna iz Minhena i Porta i Barselone i Pari Sen Žermena.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Najbliža plasmanu među četiri najbolja tim Evrope je Barselona, koja posle 3:1 u Parizu dočekuje 'Svece' na Nou Kampu, a gost će biti jači za Zlatana Ibrahimovića.

S druge strane, Bajern mora da igra ofanzivno pošto juri dva gola zaostatka (3:1) posle poraza u Portu, a i dalje nije poznato da li će igrati roviti Frank Riberi i Bastijan Švajnštajger.

U sredu su na programu preostala dva meča četvrtine finala – Monako – Juventus (0:1) i Real Madrid – Atletiko Madrid (0:0).

Bavarci su izgledali superionrno u dosadašnjem delu sezone, ali su povrede uzele svoj danak, pa ekipa Đozepa Gvardiole mora od prvog minuta da krene sa ofanzivom.

"Verujem u moj tim. Želimo da pokažemo svetu koliko šta i koliko možemo. Imamo minus, ali čeka nas 90 minuta pred našim navijačima, finale, koje uveren sam možemo da dobijemo", rekao je Pep Gvardiola.

Tim iz Minhena je minulog vikenda u Bundesligi slavio na gostovanju Hofenhajmu (2:0=, a nemački reprezentativac Žerom Boateng smatra da je ta utakmica recept za Porto.

"Najvažnije je da ne primimo gol, a sa dva u mreži rivala mi smo u polufinalu", konstatovao je Boateng.

Gosti iz Portugalije verovatno ni sami nisu očekivali da će na Alijanc Areni čuvati dva gola prednosti, a trener Hulen Lopetegi najavljuje još jedan kvalitetan meč svog tima.

"Bajern je i dalje favorit, možda malo manji nego uoči prvog meča, ali pokazali smo da možemo. Očekujem burnih 90 minuta", poručio je bivši igrač Barselone.

Junak prvog duela Rikardo Kvarežma, koji je postigao dva pogotka, smatra da njegov tim mora da odigra identičan meč kao u Portugalu.

"Ne smemo da se opustimo ni sekunde, pošto je kristalno jasno koliko je Bajern opasan, pogotovo kod kuće. Ipak, ne treba da srljamo, imamo prednost koju smo zaslužili, ali moramo biti stršljivi. Idealan scenario za nas bio bi rani gol, međutim, ne možete garantovati tako nešto kada igrate protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Daćemo sve od sebe da se nađemo u polufinalu", rekao je Kvarežma.

Bajern Minhen – Porto (20.45), Alijanc Arena

Bayern: Nojer; Rafinja, Boateng, Badštuber, Bernat; Šabi Alonso, Lam, Tijago; Gece, Miler; Levandovski

Povređeni: Alaba (koleno), Benatia (butni mišić), Martines (koleno), Roben (stomačni mišić), Stark (zglob)

Neizvesni: Riberi (zglob), Švajnštajger (zglob)

Porto: Fabiano; Rikardo, Maikon, Markano, Martins Indi; Erera, Cazemiro, Oliver Tores; Kvarežma, Martines, Brahimi

Povređeni: Aleks Sandro (suspendovan), Danilo (suspendovan), Teljo (butni mišić)

Barselona je pred meč as Parižanima savladala Valensiju u derbiju kola (2:0) i zadržala dva boda prednosti u odnosu na Real, ponovo su se u strelce upisali Lionel Mesi i Luis Suares, a trener 'Blaugrane' Luis Enrike kaže da njegovi igrači ne smeju ni da pomisle da je sve gotovo.

"Veliki deo posla smo završili u prvom meču, međutim, najveća greška bila bi kada bismo pomislili da je sve gotovo. Uveravam naše navijače da to nećemo učiniti", izjavio je trener Luis Enrike.

Napadač Barselone Luis Suares istakao je da ekipa oseća umor i takođe ističe da ništa nije gotovo.

"Teške su utakmice kad vam rezultat već ide u korist, a ništa zapravo nije gotovo. Moramo igrati kao i prošle sedmice i onda će biti sve u redu. Osećamo malo i umor iako smo profesionalni fudbaleri, ali nema mesta prigovaranju već jednostavno moramo prevladati umor", rekao je Suares.

S druge strane, Pari Sen Žermen biće značajno oslabljen u revanšu četvrtfinala Lige šampiona sa Barselonom, jer zbog povrede neće igrati kapiten Tijago Silva.

"Svesni smo činjenice da nas čeka ekstremno težak zadatak. Naš problem leži u činjenici da moramo da postižemo golova, iako mislim da ćemo imati i više nego dovoljno šansi. Šanse za prolaz su nam male, pošto je gotovo nemoguće ne primiti pogodak od Barselone", smatra trener PSŽ Loran Blan.

Vezista gostiju Marko Verati smatra da će timu mnogo značiti povratak kontroverznog Šveđanina, koga smatra esencijalnim za ekipu.

"Svi znaju šta je Zlatan u stanju da uradi na terenu, on ima esencijalnu ulogu u našem timu. Uvek se nađe na pravom mestu, želi da pomogne saigračima i daje nam na samopouzdanju. Uvek kaže šta misli, a, nevezano s tim šta priča, uvek ga morate slušati jer poseduje neverovatnu količni iskustva", rekao je Verati.

Barselona – Pari Sen Žermen (20.45), Nou Kamp

Barselona: Ter Štegen; Alves, Pike, Masćerano, Alba; Rakitić, Buskets, Iniesta; Suares, Messi, Nejmar

Povređeni: Vermalen (prepona)

Pari Sen Žermen: Sirigu; Van der Vil, David Luis, Markinjoš, Maksvel; Verati, Kabaj, Matuidi; Kavani, Ibrahimović, Pastore

Povređeni: Silva (prepona), Mota (prepona), Orije (suspendovan)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve