Nova vest
Fudbal

Subota, 18.04.2015.

22:45

Murinjo: Obožavam ovakve pobede

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo prezadovoljan je načinom na koji je njegov tim savladao Mančester Junajted.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Čelsi je defanzivnom taktikom stigao do minimalne pobede nad velikim rivalom, te stekao deset bodova prednosti nad Arsenalom, šest mečeva pre kraja prvenstva.

"Fudbal je talenat, ali je i strategija veoma važna. Obožavam da dobijam utakmice ovako", rekao je Murinjo.

Čelsi matematički od titule deli još osam bodova, na poslednjih šest utakmica.

"Skoro smo tamo, ali nema toga u fudbalu. Sve je čista matematika. Ostalo je još šest utakmica, potrebno nam je osam bodova. Svaka utakmica je teška, svakom timu su potrebni bodovi. Ali naša situacija je dobra", rekao je Portugalac.

Duel Čelsija i Junajteda obeležila je žestoka borba dva tima sa malo pravih šansi.

"Bilo je teško, ali manje nego što mislite. Spremni smo za ovakve utakmice. Kontrolisali smo njihovu igru na Felainija i centaršuteve krilnih fudbalera. Kontrolisali smo i Runijevo ubacivanje iz sredine u kazneni prostor. Čekali smo grešku i postigli gol. Bilo je kako smo želeli, jedino nismo uspeli da prelomimo meč drugim golom", objašnjava Murinjo.

Meč su obeležile dve sporne situacije, u jednoj je oštećen Čelsi za isključenje Davida de Hee, a u drugoj možda Junajted za penal nad Anderom Ererom u nadoknadi vremena.

"De Hea je trebalo da bude isključen jer je igrao rukom van kaznenog prostora. Ovo je jedina situacija o kojoj ću da pričam. Pored toga, sudija je uradio dobar posao. Erera? U sličnim situacijama sa mojim fudbalerima samo se priča o simuliranju", zaključio je trener Čelsija.

U sledećem kolu Čelsi gostuje prvom pratiocu Arsenalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu