Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.03.2015.

22:09

Bentner het-trikom srušio SAD

Reprezentacija Danske savladala je Sjedinjene Američke Države 3:2 (1:1), posle preokreta u prijateljskom meču.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Amerikanci su statistički potpuno nadigrani, ali ih je manje od deset minuta delilo od pobede u Orhusu, jer su golovima Altidora i Džonsona dva puta vodili.

Ipak, predvođeni Niklasom Benterom, Danci su stigli do pobede u nadoknadi vremena, a "Lord" je postigao het-trik.

Danska je rival Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016, lider je grupe I sa sedam bodova iz četiri utakmice, a u sledećem meču dočekuje upravo "orlove" 13. juna.

Iako su bili u podređenom položaju u Orhusu, Amerikanci su dugim loptama dva puta stizali do vođstva. Prvo je u 19. minutu Džozi Altidor razgrnuo domaću odbranu i volej udarcem levom nogom savladao nemoćnog Andersena.

U 33. minutu Danska stiže do izjednačenja, posle sjajne akcije po desnoj strani, lopta stiže do usamljenog Bentnera na petercu, koji lako loptu ubacuje u mrežu.

Međutim, sredinom dugog poluvremena Amerikanci opet dugom loptom stižu do rezultata. Pas sa sredine terena je u kaznenom prihvatio Altidor, iako je opet mogao sam da savladao Andersona, proigrao je Džonsona koji beži dvojici čuvara i pogađa za 2:1.

Gosti su odolevali Dancima do 83. minuta, kada domaćin stiže do novog izjednačenja. Posle centaršuta sa leve strane, te duela dvojice igrača u skoku, lopta pada na ivicu peterca gde je opet sam ostao Bentner, koji zakucava loptu u gol.

Kada se očekivao kraj bez pobednika, "Lord" je obradovao domaće navijače. Dobio je sjajan pas iz dubine, pustio loptu da odskoči, a onda poslao poluvolej u donji levi ugao za 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve