Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.03.2015.

10:31

Robinjo: Nisam znao da ću u Siti

Bivši napadač Mančester Sitija Robinjo otkrio je da do poslednjeg trenutka nije znao da će postati novi igrač 'Građana'.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Brazilac je važio za jednog od najvećih talenata svetskog fudbala kada je iz Santosa stigao u Evropu, a posle solidnih partija u Realu preselio se iz Madrida na Ostrvo za 44 miliona evra.

U tom vreme, za njega je veliko interesovanje pokazivao i Čelsi, koji je predvodio njegov zemljak Luis Filipe Skolari, a njegova izjava sa konferencije za štampu u Mančesteru postala je legendarna.

"Srećan sam što sam postao deo Čelsija", rekao je Robinjo i odmah bio isprevljen od strane novinara – "Mislite Mančester Siti?" – "Da, da... Izvinjavam se".

Brazilac je na Etihadu proveo samo 18 meseci, pre nego što je otišao u Santos na pozajmicu, a kasnije u Milan.

"Sećam se da su očekivanja bila velika. Znao sam da ću igrati u Engleskoj, ali ne i u kom klubu. Međutim, bio sam veoma srećan kada sam saznao da je u pitanju bio Mančester Siti. Sve se odigralo u poslednji čas, ali tako je uvek kada sam ja u pitanju", rekao je Robinjo za sajt Sitija, "To mi je bilo jako važno u tom trenutku. Siti mi je otvorio vrata, bio je to veliki transfer. U tom trenutku, tim nije činilo mnogo 'velikih' igrača, ali je klub pokazivao veliku ljubav i poštovanje prema nama".

Lucidni Brazilac, koji je 95 puta igrao za Selesao, ponovo nastupa za svoj Santos, posle odlaska iz Italije, a s obzirom da ima 31 godinu nije nemoguće da ga u budućnosti ponovo vidimo u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve