Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.03.2015.

23:25

Drama u Amsterdamu, Volfsburg lako

Fudbaleri Klub Briža, Volfsburga, Sevilje i Zenita plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope, dok se još čeka pobednik dvomeča Ajaks – Dnjipro.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Produžetke smo videli u Amsterdamu, gde je Ajaks dobio Dnipro sa 1:0 u regularnom toku, posle produžetaka je bilo 2:1, pa su Ukrajinci prošli dalje zbog većeg broja golova u gostima. Klub Briž je posle 2:1 kod kuće pobedio Bešiktaš u gostima sa 3:1, dok je Sevilja i drugi put savladala Viljareal – sada je bilo 2:1.

Istim rezultatom Volfsburg je dobio Inter u Milanu, a Zenit je prošao i pored minimalnog poraza u Torinu. Domaći su pobedili golom Glika u 90. minutu, ali to im nije bilo dovoljno posle neuspeha u Sankt Peterburgu rezultatom 2:0.

Sevilja je povela sredinom drugog poluvremena, kada je Baka bio nesebičan u situaciji 2 na 1 i omogućio Ibori da zatrese praznu mrežu. Nekoliko minuta kasnije Đovani Dos Santos je odlično izveo slobodnjak sa ivice kaznenog prostora doneo nadu Viljarealu, ali je Suares u 83. minutu otklonio sumnje, iskoristivši igrača više, pošto je prethodno Baili dobio drugi žuti karton.

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina odigrao je ceo meč za ’Žutu podmornicu’.

Inter je nastavio seriju očajnih rezultata i novim neuspehom razočarao navijače, a trener Roberto Mančini ponovo je na klupi ostavio srpskog defanzivca Nemanju Vidića. Zdravko Kuzmanović takođe nije bio u startnoj postavi ’Nerazura’, a u igru je ušao u 55. minutu.

Kaliguri je pogodio mrežu Kariza u 24. minutu na asistenciju ove sezone neverovatnog Kevina De Brujnea, da bi u drugom delu igre izjednačio Palasio. Drugi trijumf gostima doneo je lord Niklas Bentner minut pre kraja susreta.

Bešiktaš je poveo u prvom napadu drugog poluvremena preko Ramona i sve do 61. minuta imao rezultat za prolaz. Tada je izjednačio De Suter, a rezervista Bolingoli-Mbombo je pogocima u finišu potvrdio uspeh Klub Briža.

Ajaks je izborio produžetke golom Bazoera u 60. minutu, ali je Konopljanka u 97. minutu postigao gol vredan prolaska dalje za Dnjipro. Nije se domaćin predavao, golom Van der Horna u 117. minutu vratio je nadu, ali ostalo je premalo vremena za još jedan pogodak.

Liga Evrope, osmina finala:
Ajaks – Dnjipro 2:1 (produžeci)
Bešiktaš – Klub Briž 1:3
Inter – Volfsburg 1:2
Sevilja
– Viljareal 2:1
Torino – Zenit 1:0
19.00
Dinamo Moskva – Napoli 0:0
Roma – Fiorentina 0:3
Dinamo Kijev
– Everton 5:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve