Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.03.2015.

22:33

Predsednik: Neću da prodam Parmu

Predsednik Parme Đampijetro Manenti rekao je da nema nameru da proda Parmu, uprkos tome što nije uspeo da postigne dogovor sa investitorom Alesandrom Protom.

Izvor:

Autor:

Default images

'Mlekadžije' se nalaze na ivici bankrota, poslednji su u Seriji A sa samo devet osvojenih bodova, a samo zahvaljujući pozajmici svih klubova Kalča završiće sezonu.

Manenti je kupio Parmu pre nekoliko meseci za samo jedan evro od albanskog biznismena, ali je ponudu Prota da tim sa Enio Tardinija proda za pet miliona evra nazvao apsurdnom.

"Nikada nismo ni tražili od Prota da proda Parmu za 5 miliona evra. Opet, neki izveštaju kažu pola miliona, neki kažu pet. Naše misli usmerene su ka 19. martu, što je u ovom trenutku svakako najvažnije", rekao je Manenti, "Nikada nisam ni rekao da ću prodati Parmu, već sam svima stavio do znanja da postoje tri opcije – prodaja, napredak ili bankrot".

U četvrtak, 19. marta, biće održan sastanak komiteta za bankrot – posle čega će biti poznato da li će Parma biti likvidirana ili će biti stavljena pod kontolu administrativne komisije.

"Mi se nadamo da ćemo izbeći bankrot. Tačnije, nadamo se da nijedna od dve opcije neće biti usvojena. Isplatićemo zaposlene, a sve to je deo plana koji smo pripremili i koji planiramo da prezentujemo posle 19. marta. Komitetu ćemo tog dana dostaviti još dokumenata koji se nadamo da će ići u našu korist. Verujem da Proto želi da učestvuje u budućnosti kluba, ali, posle svega što smo uradili, ne želim da prosto predam klub nekome na samo tri dana do odluke", dodao je on.

Manenti je dodao da se nada da će klubu biti dozvoljeno da nastavi takmičenje u Seriji B naredne sezone, kao i kog bi trenera voleo da vidi na klupi.

"Uveravam vas da će novca biti. On nije virtuelan, imam novac i samo trebam da ga stavim klubu na raspolaganje. A ako nam dozvole da se takmičimo u Seriji B voleo bih da nas predvodi Pjerpaolo Bisoli", zaključio je Matenti.

Više o propasti italijanskog velikana čitajte u temi našeg Nikole Đukića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu