Nova vest
Fudbal

Petak, 27.02.2015.

20:20

Finale SP 2022. do 18. decembra

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater rekao je da će finale Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru najkasnije biti odigrano 18. decembra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Ranije ove nedelje, Komisija FIFA zadužena za traženje pravog termina za taj Mundijal objavila je da šampionat mora da počne u novembru.

Prema pojedinim spekulacijama, takmičenje bi bilo znatno kraće nego što je uobičajeno, a bilo je nagoveštaja da će finale biti zakazano za 23. decembar.

Međutim, taj predlog je naišao na osudu većine evropskih liga, pošto bi doveo do haosa u organizaciji domaćeg šampionata, ali je opcija o Mundijalu u novembru i decembru proglašena najboljom.

Blater je, ipak, po dolasku u Severnu Irsku na sastanak Upravog odbora Međunarodne fudbalske asocijacije rekao da će izneti taj predlog na Izvršnom komitetu FIFA sledećeg meseca.

Svetsko prvenstvo sigurno neće trajati do 23. decembra, 18. decembar je poslednji dan do kojeg bismo mogli da igramo. Protivim se šampionatu do 23. decembra“, naglasio je Blater.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve