Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.01.2015.

09:31

Blater: Kritičari nemaju hrabrosti

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je da čelnici UEFA nemaju hrabrosti da mu se suprotstave na predstojećim predsedničkim izborima i pozvao ih da ga podrže.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images
Beta/AP Photo/Mohammad Hannon, File

Blater je rekao da većina kritika koje su mu upućene dolaze iz Evrope i pozvao sve da poštuju njegov minuli rad.

"Sada je izašla opozicija. Nažalost, istina je da dolazi iz UEFA. Svi koji žele da me se otarase trebalo bi da dođu, ali oni za to nemaju hrabrosti. Pustite me da nastavim, poštujte to", rekao je Blater.

Švajcarac koji je na čelu FIFA od 1998. godine pozvao je čelnike UEFA da mu se pridruže u radu, umesto što ga konstantno kritikuju.

"Fudbal je timski sport. Hajde svi da radimo kao tim. Pozivam vođe UEFA, koje me gorko napadaju, da mi se priključe. Fudbal je jedinstvo", dodao je 78-godišnji Blater.

Aktuelni predsednik se kandidovao za peti mandat na čelu FIFA, koja je na meti kritika zbog korupcije prilikom izbora Rusije i Katara za domaćine Mundijala 2018. i 2022. godine.

Švajcarac je istakao da nije završio započeti posao i da je u toku proces reformi u svetskom fudbalu.

"Nisam završio svoju misiju, pošto je misija da budem u fudbalu. Mi smo 2011. godine počeli proces reformi i on još nije završen. Uopšte nisam zabrinut zbog izbora. Ne možete svakoga usrećiti. Volim kritike sve dok su one poštene", rekao je Blater.

Izbori za predsednika FIFA održaće se 29. maja u Cirihu, a osim Blatera kandidovali su se bivši čelnik te organizacije Žerom Šampanj i potpredsednik princ Ali Bin al Husein.

Kandidature su najavili i bivši francuski fudbaler David Žinola, ali i fudbalski agent Mino Rajola.

Rajola, čiji su klijenti izmedju ostalih, Zlatan Ibrahimović i Mario Baloteli, nazvao je Blatera diktatorom i rekao da je vreme za promene u FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve