Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.01.2015.

20:57

KAN: Domaćin i Kongo u četvrtfinalu

Fudbaleri Ekvatorijalne Gvineje i Konga plasirali su se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija iz grupe grupe A.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Obe selekcije ostvarile su pobede u poslednjem kolu. Ekvatorijalna Gvineja pobedila je Gabon sa 2:0, a Kongo je bio bolji od Burkine Faso sa 2:1.

To znači da je prvo mesto u grupi osvojio Kongo sa sedam bodova, a Ekvatorijalna Gvineja osvojila je pet, dva više od Gabona.

Ekipa Estebana Bekera do pobede nad Gabonom je stigla u drugom poluvremenu. Prvo je Havijer Balboa iskoristio penal u 55. minutu, a trijumf je overio Iban Salvador četiri minuta pre kraja i tako doneo veliko slavlje domaćim navijačima.

U drugom meču bilo je manje neizvesnosti, pošto je Kongu i bod garantovao prolaz u četvrtfinale. Bifuma je u 51. minutu doneo vođstvo Kongu, ali je Burkina Faso četiri minuta pre kraja izjednačila preko Bansea. Ipak, samo 60 sekundi kasnije, Nguesi Ondama obezbedio je Kongu pobedu i prvo mesto na taneli.

Grupa A:

1. Kongo 7
2. Ekvatorijalna Gvineja 5
3. Gabon 3
4. Burkina Faso 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d