Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.12.2014.

22:52

Mejer odveo Šalke u 1/8 finala

Fudbaleri Šalkea plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su savladali Maribor u gostima sa 1:0 u poslednjem kolu G grupe.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Timu iz Gelzenkirhena pomogao je Čelsi, koji je u kombinovanom sastavu pobedio Sporting iz Lisabona sa 3:1.

U H grupi znalo se da dalje idu Porto i Šahtjor – oni su u portugalskoj luci remizirali 1:1, a Atletik je pobedom nad BATE-om 2:0 u Bilbau osigurao prolaz u Ligu Evrope.

Najzanimljiviji i najznačajniji meč igrao se u Mariboru, gde su domaći imali prvu veliku priliku na meču – Filipović i Tavareš uputili su udarce u gol, ali se Učida oba puta bacio i uspeo da izblokira njihove udarce.

Za to vreme Šalke je samo dva puta pokušao preko Barnete sa distane, ali je Huntelarova šansa u finišu poluvremena najavila bolje izdanje gostiju.

To se i obistinilo u nastavku – Huntelarov udarac završio je na stativi, a potom je Rajčević izbio loptu sa gol-linije.

Trener Di Mateo napravio je ključnu izmenu u 56. minutu – Maks Mejer zamenio je Barnetu, a upravo je on šest minuta kasnije postigao odlučujući gol. Posle centaršuta sa desne strane, golman Jasmin Handanović izbio je loptu pravo na nogu Mejera, koji je šalje u mrežu.

Do kraja je Šalke sačuvao prednost, iako se na kraju možda i previše povukao, pa su drugu godinu u nizu sva četiri nemačka kluba prošla dalje.

Murinjo je izveo kombinovani sastav – Ivanović je presedeo meč na klupi, a Nemanja Matić odigrao jr svih 90 minuta. U startnih 11 bili su i Salah, Zuma, Čeh i Širle, ali su ’Plavci’ i tako rutinski izašli na kraj sa Sportingom.

Već u osmom minutu Filipe Luis iznudio je penal, a Fabregas je mirno po sredini pogodio gol i doveo Čelsi u vođstvo, da bi već u 16. minutu Andre Širle precizno šutirao sa ivice šesnaesterca i tako duplirao prednost.

U 50. minutu Silva je doneo nadu Sportingu, ali šest minuta kasnije domaći su overili trijumf – Fabregas je izveo korner, Kejhil je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tu ju je sačekao Mikel i postigao svoj prvi gol u karijeri u Ligi šampiona.

Grupa G:

Čelsi – Sporting Lisabon 3:1 (2:0)
Fabregas 8(p), Širle 16, Obi Mikel 56 - Silva 50
Maribor – Šalke 04 0:1 (0:0)
Mejer 62

Tabela:
1. Čelsi 14
2. Šalke 8
3. Sporting 7
4. Maribor 3

Atletiku je bio dovoljan bod u Bilbau na meču sa BATE-om, ali to se ne bi moglo zaključiti po situaciji na terenu. Gosti iz Belorusije su se branili, a Atletik je meč završio sa 28 šuteva ka golu rivala (BATE samo dva).

U takvom odnosu snaga mogli su domaći i ubedljivije da slave, ali su rivala načeli tek u 47. minutu – Susaeta je izveo korner, a San Hose je pobegao rivalu i desnom nogom sproveo loptu u mrežu.

Konačno, u 88. minutu Atletik rešava sve dileme u vezi sa pobednikom – Vigera je centrirao, a Susaeta je ’punom’ zakucao loptu u gol za konačnih 2:0

Meč u Portu nije imao rezultatski značaj – Šahtjor je u 50. minutu došao u vođstvo preko Stepanenka, a Abubakar je na tri minuta do kraja fantastičnim udarcem doneo bod Portu.

Grupa H:

Atletik Bilbao – BATE Borisov 2:0 (0:0)
San Hose 47, Susaeta 88
Porto – Šahtjor 1:1 (0:0)
Stepanenko 50

Tabela:
1. Porto 14
2. Šahtjor 9
3. Atletik Bilbao 7
4. BATE 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve