Nova vest
Fudbal

Subota, 22.11.2014.

18:14

Primera: Atletiko prati Real

Fudbaleri Atletiko Madrida zadržali su korak sa vodećim timovima Primere, pošto su u prvom subotnjem meču 12. kola savladali Malagu u Madridu – 3:1 (2:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Izabranici Dijega Ćola Simeonea su ovim trijumfom ostavili poraz od Real Sosijedada iza sebe i popeli se na drugo mesto sa 26 bodova, dok su Andalužani šesti sa 21.

'Jorgandžije su povele već u 12. minutu preko Tijaga, da bi Entoan Grizman duplirao vođstvo pola sata kasnije. Roke Santa Krus doneo je nadu gostima u 64, ali je Godin potvrdio pobedu u 83. minutu.

Kolo je otvoreno u petak u Baskiji, gde je Atletik Bilbao lako izašao na kraj sa Espanjolom. Real od 18 sati gostuje Eibaru, Barselona dva časa kasnije čeka Sevilju, dok dan zatvaraju Deportivo la Korunja i Real Sosijedad od 22 sata.

Domaća ekipa otvorila je meč agresivnom igrom i presingom na polovini rivala, da bi već u 12. minutu bio viđen prvi pogodak. Koke je poslao loptu iz kornera na prvu stativu, a Tijago bio brži od čuvara i samo je prosledio u bliži ugao.

Nastavile su Jorgandžije s napadima, a seriju dobrih partija nastavio je i Francuz Antoan Grizman, novim golom u 42. minut. Dobio je loptu na petercu, posle lepe akcije i asistencije Arde Turan po desnom krilu.

Roke Santa Krus je posle dvadeset minuta igre u nastavku uspeo da vrati svoj tim u igru, ali se Dijego Godin najbolje snašao posle gužve u 83. minutu i postavio konačnih 3:1.

Inače, obe ekipe završile su meč sa po deset igrača. Najpre je Samjuel u timu gostiju zaradio drugi žuti karton u 73. minutu, da bi vezista domaćih Gabi zbog iste stvari poslat ranije u svlačionicu u 88.

Primera, 12. kolo:

petak:
Atletik Bilbao – Espanjol 3:1 (2:0)

subota:
Atletiko Madrid – Malaga 3:1 (2:0)
18.00 Eibar – Real Madrid
20.00 Barselona – Sevilja
22.00 Deportivo la Korunja – Real Sosijedad

nedelja:
12.00 Rajo Valjekano – Selta Vigo
17.00 Levante – Valensija
19.00 Elće – Kordoba
21.00 Viljareal – Hetafe

ponedeljak:
20.45 Granada – Almerija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve