Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.11.2014.

09:43

Strahan: Fantastični Englezi

Selektor Škotske Gordon Strahan pohvalio je igru Engleske posle poraza njegovog tima 3:1 u Glazgovu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Englezi su golovima Aleksa Okselejd-Čemberlena i dvostrukog strelca Vejna Runija bili ubedljivi u prvoj pobedi na Hempden Parku od 1985. godine.

"Ovo je njihova najbolja utakmica posle dugo vremena. Intenzitet engleskih igrača, posebno kretanje bez lopte, bio je fantastičan. To je na nekin način uplašilo moje igrače. Oni su tim pun igrača iz Lige šampiona, i to su pokazali. Bili su fantastični", rekao je Strahan.

Što se tiče igre njegovog tima, Strahan je istakao da su bili iscrpljeni nakon meča sa Irskom.

"Razočarani smo našom igrom, ali pobeda nad Irskom u petak je bila prioritet. Bili smo mentalno istrošeni, na to moramo da obratimo pažnju. Problem je bilo i gubljenje lopti pod pritiskom", rekao je Strahan.

S druge strane, Roj Hodžson je oduševljen serijom Engleske koja je dobila svih šest mečeva od katastrofe na Svetskom prvenstvu.

"Pokazali smo naše namere od starta meča, dobro otvorili utakmicu, ne mogu da se setim mnogo trenutaka kada smo gubili kontrolu. Neki napadi su bili posebno dobri", rekao je selektor Gordog Albiona.

Hodžson je posebno pohvalio kapitena Vejna Runija koji je bio dvostruki strelac pa sada ima 46 golova na 101 nastupu za Englesku. Samo dva više ima Geri Lineker, a tri Bori Čarlton, jedini efikasniji reprezentativci od njega.

"Mislim da su rekordi važni, za njega će biti odlično da razmišlja o nastavku ovakve igre da bi video svoje ime na vrhu ove liste. Ako želi to da ostvari mora da održava formu i igra ovako još nekoliko godina", rekao je Hodžson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve