Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.11.2014.

00:28

Sahrana Ilije Pantelića u četvrtak

Legendarni golman Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije Ilija Pantelić biće sahranjen u četvrtak na na Novom groblju u Novom Sadu u 15 časova.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Komemorativna sednica povodom njegove smrti biće održana dva sata ranije u sali Master centra Novosadskog sajma.

Knjiga žalosti biće otvorena u prostorijama fudbalskog centra “Vujadin Boškov” u sredu od od 8 do 16 i u četvrtak od od 8 do 11 časova, saopštila je Vojvodina.

Pantelić je preminuo u ponedeljak u 73. godini.

Legendarni golman rođen je 2. avgusta 1942. u Kozici, u BiH, karijeru je počeo u Beloj Crkvi 1958. godine, potom branio za somborski radnički, da bi 1961. stigao u Vojvodinu.

Tokom osam godina u Novom Sadu odigrao je 176 utakmica i postigao šest golova iz penala. Internacionalnu karijeru proveo je u Francuskoj gde je igrao za Olimpik Marsej, Bastiju i Pari Sen Žermen.

Iako je bio jedan od najboljih golmana u bivšoj Jugoslaviji, ostaće upamćen pre svega ‘het-trikom’ golova sa 11 metara protiv Trešnjevke iz Zagreba 1963. godine.

Tri puta je branio za Jugoslaviju, bio je šampion sa Vojvodinom 1966. godine, a sa Olimpikom je bio prvak Francuske.

Krajem sedamdesetih godina prošlog veka vratio se u Vojvodinu gde je povremeno bio trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve