Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.11.2014.

16:44

Otac pustio Martina Edegora u FM

Norveški fudbaler Martin Edegor po mnogima je trenutno najtalentovaniji mladi fudbaler na svetu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Edegor je ušao u istoriju nacionalnog fudbala pošto je debitovao sa 15 godina i 253 dana u meču protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata.

On je tada oborio 104 godine star rekord koji je sa 15 godina i 351 danom starosti kao najmlađi reprezentativac u istoriji Norveške posatavio Tormod Kjelsen u duelu sa Švedskom.

Interesantno je da je na debiju proglašen igračem utakmice koja je završena bez golova.

Ono što je posebno zanimljivo jeste situacija koja je nastala prošlog vikenda, kada je trebalo da bude puštena nova verzija igrice „Football Manager“. Direktoru studija „Sports Interactive“ Majlsu Džejkobsonu bila je potrebna dozvola Martinovog oca, pošto norveški fudbaler još nije punoletan.

Stariji Edegor u utorak je na ’Tviteru’ okačio nekoliko slika na kojima daje javnu dozvolu Džejkobsonu i kreatorima svetski poznate igrice.

Tako će Martin Edegor biti uvršten kada sledeći peč bude pušten.

Mladi fudbaler igra na poziciji ofanzivnog veznog i član je norveškog prvaka Stromsgodseta.

Edegor je sjajnim igrama za Stromsgodset ove sezone privukao pažnju Mančester Junajteda, Mančester Sitija, Liverpula i Barselone.

Podsetite se sjajnih priča o najpopularnijoj menadžerskoj simulaciji, prvog i drugog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu