Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.10.2014.

18:40

Tebas: Da je glasanje otvoreno...

Predsednik Španske fudbalske lige Havijer Tebas oštro je kritikovao izbor za najbolje pojedince Primere u prošloj sezoni.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Tebas je reagovao na izbor Kristijana Ronalda za najboljeg igrača, za koji kaže da ne bi bio isti da je glasanje otvorenog tipa.

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg igrača Primere u sezoni 2013/2014. Interesantno je da je jedino Dijego Simeone iz šampionske ekipe Atletiko Madrida dobio nagradu, poneo je zvanje najboljeg trenera.

Kejlor Navas, sada čuvar mreže Real Madrida, prošle sezone briljirao je u Levantu i proglašen je za najboljeg golmana. Serhio Ramos je najbolji odbrambeni igrač, Luka Modrić najbolji defanzivni vezni, a najbolji polušpic jeste Andres Inijesta.

“Ne želim da otkrivam za koga su kapiteni klubova privatno glasali. Igračima se ne bi dopalo. Bilo je to glasanje po savesti, neki bi rekli – ‘On igra za nacionalni tim, dobar sam prijatelj sa njim, volim tog ili tog igrača’. Da je glasanje bilo slobodno, Kristijano ne bi pobedio”, rekao je Tebas.

Glasanje je zatvorenog tipa, kako bi se dodatno uticalo na atmosferu na gala večeri. Međutim, takav način izbora oštetio je aktuelnog šampiona Atletiko Madrid, koji je ogorčen tražio da glasovi budu otkriveni.

Najglasniji su bili Simeone i defanzivac Dijego Godin, kako bi osvajači nagradi bili potvrđeni. Tibo Kurtoa, Miranda, Filipe Luis, Gabi, Koke i Dijego Kosta bili su nominovani u mnogim kategorijama, ali nisu nagrađeni nikakvim priznanjem.

Nagrada LFP za najboljeg igrača lige ustanovljena u sezoni 2008/2009, a do sada je svih šest priznanja dobio Leo Mesi.

Ronaldo je prošle sezone na 30 ligraških utakmica postigao 31 gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve