Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.10.2014.

15:57

Lukaku: Mnogo učim od Etoa

Romelu Lukaku, najskuplje plaćeni fudbaler Evertona, izjavio je da je srećan što ima priliku da igra sa najboljim igračem Kameruna Samjuelom Etoom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“On je jedan od najboljih igrača na svetu. Presrećan sam što mogu da radim sa njim“, rekao je napadač Evertona.

Eto je prošlog leta došao u engleski fudbal. Posle dve godine provedene u ruskom Anžiju za Kamerunca bilo je zainteresovano nekoliko klubova, ali on je odlučio da nastavi karijeru u Premijer ligi u Čelsiju.

Posle jedne sezone odigrane u Londonu i devet golova iz 21 utakmice, kao slobodan igrač došao je u Everton. Već na prvoj utakmici za novi klub upisao se u listu strelaca u porazu od Čelsija od 6:3.

Do sada je postigao četiri gola u pet nastupa, a njegov klupski kolega je oduševljen dolaskom Kamerunca.

“Provodim najviše vremena sa njim. Dolazim na treninge kad i on, odlazim kući kad i on. I slobodno vreme provodimo zajedno, on dolazi kod mene i ja kod njega. Trudim se da naučim od njega što više mogu“, kaže Lukaku.

On je uporedio Etoa sa saigračima iz Čelsija koji su mu bili uzor.

“On deluje na mene kao Drogba i Anelka, kada sam bio mlađi. Počastvovan sam što mogu da igram sa takvim fudbalerima. Nadam se da ću jednog dana biti kao oni“.

Everton zauzima deveto mesto u Premijer ligi sa 12 osvojenih bodova, a Lukaku kaže da daje sve od sebe da pomogne klubu.

“Trudim se na treninzima i radim bez pritiska. Želim da pomognem klubu, da postižem golove i da počnemo da pobeđujemo“.

Lukaku, koga je Everton platio 28 miliona evra, ove sezone je postigao devet golova u četiri nastupa, a priliku za novi imaće već u subotu, kada na Gudison stiže šestoplasirani Svonsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve