Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.09.2014.

23:31

"Neko je kriv za moje prokletstvo"

Napadač Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je da su ga taktičke zamisli Đozepa Gvardiole sprečile da postane prvak Evrope sa Barselonom.

Izvor:

Autor:

Default images

'Ibrino prokletstvo' počelo je u sezoni 2009/10, kada je Blaugrana zaustavljena u polufinalu od strane Intera, pa Šveđanin opet nije stigao do 'ušatog pehara'.

Ibrahimović je stigao u aktuelnog prvaka Evrope tog leta, za sumu od preko 60 miliona evra, dok se Samjuel Eto preselio među 'nerazure'. Naravno, Inter je sa Murinjom porazio Bajern u velikom finalu, u Madridu.

Bilo je jasno da se fenomenalni napadač neće uklopiti u zamisli Gvardiole, pa je odlučio da se vrati u Italiju, i provede godinu dana na pozajmici u Milanu. Logično, Barselona te godine uspeva da povrati titulu prvaka Evrope, pobedom nad Mančester Junajtedom u Rimu.

"Imao je najbolji tim na svetu, zasigurno, ali nije uspeo da osvoji Ligu šampiona zato što je donosio pogrešne odluke – taj neko...", rekao je Ibrahimović za Kanal +, jasno implicirajući da je u pitanju sadašnji trener Bajerna, "Ali to je tako, ne vredi se sada žaliti na to. Želeo sam da zaboravim to, jer sam proveo sjajne momente u Kataloniji".

Pored neuspeha u Ligi šampiona, Barsa je uspela da odbrani titulu u Primeri.

"Naravno, voleo bih da je osvojim jednog dana. Kada završite karijeru, pogledaš koliko si trofeja osvojio. Ako je osvojim biće sjajno, ako ipak ne uspem, neću to smatrati neuspehom", dodao je Ibra.

Šveđanin je treću godinu zaredom u Pari Sen Žermenu, a kako ima 32-godine realno je očekivati da u maksimalno naredne dve sezone pokuša da stigne do trofeja koji mu nedostaje. Iako u fudbalu nema pravila. (Najstariji osvajač LŠ je Edvin van der Sar, u dresu Junajteda 2008)

"I dalje učimo, klub je nov u Ligi šampiona, polako se gradi tim i prikuplja iskustvno. Pažljivo se radi na timu dve godine, stigli smo dva puta do četvrtine finala (eliminisali ih Barselona, pa Čelsi), a sada želimo da doguramo dalje. Detalji su ti koji prave razliku, sitnice, a iskreno se nadamo da će ove godine one ići nama na ruku", zaključio je Ibrahimović, čovek koji je osvajao nacionalne titule sa svim klubovima za koje je igrao.

Novi susret za bivšim klubom on će imati u utorak, kada Barselona stiže na Park Prinčeva, u okviru drugog kola Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve