Nova vest
Fudbal

Petak, 26.09.2014.

22:47

Odgovorio rasistima, preti mu kazna

Fudbaleru Dinama iz Moskve, Kristoferu Sambi preti kazna Fudbalskog saveza Rusije jer je tokom utakmice odgovorio na rasne uvrede navijača Torpeda iz Moskve.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapitena reprezentacije Konga, Kristofera Sambu su tokom jučerašnje utakmice na rasnoj osnovi vredjali navijači Torpeda, a on im je uzvratio "neprimerenim gestom", zbog čega mu preti kazna, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Rusije.

U saopštenju se ne navodi šta je uradio bivši fudbaler Kvins Park Rendžersa i Blekburna. Samba je zamenjen u poluvremenu utakmice jer je bio uznemiren zbog uvreda.

Torpedo je kažnjen zbog ponašanja svojih navijača, pa će za narednu utakmicu sa Saturnom morati da zatvori deo stadiona.

Ruski savez je prošle godine na dve utakmice suspendovao Dakostu Gorea jer je pokazao srednji prst navijačima koji su ga vredjali na rasnoj osnovi.

Ruski klub CSKA iz Moskve će u utorak pred praznim tribinama igrati protiv Bajerna iz Minhena u Ligi šampiona, pošto ga je Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila zbog rasističkog ponašanja navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu