Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.08.2014.

18:12

Šinđi Kagava se vratio u Dortmund

Borusija iz Dortmunda potvrdila je da je postigla dogovor oko povratka Šinđija Kagave iz Mančester Junajteda na Signal Iduna Park.

Izvor:

Autor:

Default images

Lucidni Japanac se nije najbolje snašao na Old Trafordu, od kada ga je pre dve sezone doveo ser Aleks Ferguson za 16 miliona evra.

BVB će za povratak jednog od najboljih igrača iz poslednje šampionske generacije izdvoji upola manju sumu, a igrač će potpisati ugovor do 2018. godine.

"Pre nekoliko dana se po prvi put otvorila šansa da vratimo Šinđija Kagavu iz Mančester Junajteda. Nismo previše čekali kako bi povratili ogroman talenat u vidu Japanca, kako bi još lakše stigli do novih pobeda i trofeja", rekao je sportski direktor kluba Mihael Cork.

Kagava je za ekipu sa Old Traforda odigrao ukupno 57 mečeva, uz šest golova i pet asistencija, a uspeo je da osvoji Premijer ligu i Komjuniti šild.

Pre dolaska u Dortmund Šinđi je branio bolje Cerezo Osake, da bi za dve godine u dresu BVB osvojio isto toliko titula i jedan Kup Nemačke. Za nacionalni tim nastupao je 59 puta, uz učešće na Mundijalu, uz 17 postignutih golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve