Nova vest
Fudbal

Subota, 16.08.2014.

09:56

Venger: Sezona počinje prerano

Mnogi sa nestrpljenjem čekaju početak Premijer lige, ali ne i Arsen Venger koji smatra da sezona, posle Svetskog prvenstva u fudbalu, počinje prerano.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Menadžer Arsenala strahuje od mogućih povreda, jer igrači koji su igrali na Mundijalu u Brazilu nisu dovoljno odmorni i spremni za novu sezonu.

Arsenal meč prvog kola igra sa Kristal Palasom u subotu od 18.30 časova, a Venger je iz tima za ovaj meč izostavio fudbalere Nemačke, Mesuta Ezila, Lukasa Podolskog i Pera Mertezakera koji su sa reprezentacijom osvojili trofej.

"Imali smo malo vremena za pripreme. Dosta naših igrača je igralo na Svetskom prvenstvu. Mnogi od njih su posle toga imali duži odmor. Finale Svetskog prvenstva je bilo 13. jula, Premijer liga počinje 16. avgusta. Ukoliko želite da date odmor svojim igračima, pripreme će trajati kratko. Ako fudbaleri nemaju dovoljno dugačak odmor, ili dovoljno priprema, već odmah igraju utakmice, mogu da se povrede. Trebalo je da sva takmičenja počnu nedelju dana kasnije" , rekao je Venger.

"Prema pravilima FIFA igrači moraju da imaju četiri nedelje odmora. Potreban im je predah. Godine kada se igra Svetsko prvenstvo su uvek komplikovane da se igrači vrate u mentalnu i psihičku formu“, naglasio je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu