Nova vest
Fudbal

Petak, 15.08.2014.

23:12

Mata: 'Desetka' je moje mesto

Fudbaler Mančester Junajteda Huan Mata uveren je da će procvetati u ulozi ’desetke’ pod vođstvom menadžera Luja van Gala.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Mata je uglavnom igrao po boku kada je Mojs bio na čelu, dok je sada na pripremama držao poziciju iza Van Persija i Runija.

“Nadam se da će to biti savršeno za mene, osećam da sam na svom mestu kada igram tu. Mogu da igram i kao fudbaler sredine terena povučenije, ali i kao napadač ofanzivnije“, rekao je Mata.

“Ipak, moj zadatak jeste da asistiram i da dajem golove – to mogu da činim sa ove pozicije i nadam se sjajnoj sezoni. Ali još važnije, nadam se da je pred nama odlična sezona za tim“, dodao je Španac.

Mata kaže da je sistem igre Van Gala veoma težak i dodaje:

“Teško je prilagođavanje, nužna je maksimalna fizička pripremljenost. Potrebna je i koncentracija, ali jednom kada ovladaš time, možeš da pritiskaš protivnika. Svi znaju kakav je holandski stil fudbala, volim da gledam i da igram takav fudbal. Menadžer želi pasove, kretnju i trouglove“, kaže španski reprezentativac.

Junajted sezonu počinje u subotu utakmicom sa Svonsijem, a na našem sajtu možete da poslušate i najavu ove sezone u Premijer ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu