Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.05.2014.

19:40

Partizan ubedljiv u subotičkoj bari

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak 4:1 (2:0) u nefudbalskim uslovima u Subotici, u pretposlednjem kolu JSL.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Crno-beli su dva gola prednosti stekli već u prvom poluvremenu, poveli su iz penala preko Danka Lazovića, a potom je mrežu zatresao Predrag Luka.

U drugom poluvremenu domaćin je smanjio golom Vladimira Kovačevića, da bi u poslednjih 20 minuta Partizan iskoristio isključenje Radovića i golovima Pantića i Radovića dotukao rivala

Partizan se ipak oprostio od titule šampiona jer je Crvena zvezda savladala OFK Beograd 4:2. U poslednjem kolu crno-beli na svom terenu dočekuju gradskog rivala Čukarički.

Meč u Subotici počeo je sa 45 minuta zakašnjenja jer je velika oluja potpuno potopila teren stadiona Spartaka. Organizatori su metalnim reklamama izbacili veći deo vode sa terana, ali je ona i dalje bila prisutna kod korner zastavica i uz aut-liniju, pa je lopta tuda jedva i mogla da se kotrlja.

Utakmicu je obeležila sigurna, tečna i ubedljiva igra crno-belih. Od prvog do poslednjeg minuta su kontrolisali meč, lako stvarali šanse i pretvarali ih u golove.

Igrači Marka Nikolića su odigrali maksimalno angažovano i veoma borbeno iako su imali minimalne šanse da u slučaju pobede ostanu u borbi za titulu.

Spartak – Partizan 1:4 (0:2)
Kovačević 55 – Lazović 21, Luka 45+, Pantić 71, Marković 83

Spartak: Janošević, Kovačević (gol), Šarac, Torbica, Džugurdić (Ilić 68'), Trivunović (Jondić 72'), Nosković, Novaković, Antonić, Radović (ck), Banjac (Mazei 59').

Partizan: Lukač, Volkov, Stanković, Ostojić, Vulićević, Brašanac, Luka (gol, Malbašić 64'), Ilić (Marković 74'), Pantić (gol), Živković (asistencija), Lazović (gol, asistencija; Grbić 64')

Nije bilo uzbuđenja do desetog minuta kada nakon sjajne akcije po desnoj strani Luka je pronašao u sredinu Ilića, koji loptu odmah prosleđuje levo do usamljenog Živkovića koji je prvo smiruje pa šutira, ali golman brani u korner.

Partizan je dominirao i u nastavku meča, da bi konačno poveo u 21. minutu. Lazović je sjajno izbacio Volkova koji je oboren u kaznenom prostoru. Lazović je uzeo loptu i poslao je sa bele tačke u donji desni ugao za 1:0.

U naredih 20-ak minuta oba tima uglavnom pokušavaju sa distance, Torbica za Spartak, a Luka za Partiza, da bi u prvom minutu nadoknade vremena Partizan duplirao vođstvo.

Posle nove sjajne akcije, ovaj put po levoj strani, Ilić sjajno izbacuje Lazovića u prazan prostor, on dolazi do peterca gde fintom izbacuje rivala te u sredini pronalazi usamljenog Luku koji loptu ubacuje u nebranjen gol.

Partizan drugo poluvreme otvara lepom akcijom Pantića i Lazovića, ovaj pronalazi Luku, ali on šutira pored stative.

U desetom minutu nastavka Spartak smanjuje na 2:1. Loptu je iz prekida sa centra u kazneni ubacio Torbica, a Kovačević glavom iz mrtvog ugla savladao Lukača.

Narednih minuta nije bilo uzbuđenja, a onda je u 67. Radović divljački s leđa uklizao Živkoviću i završio meč zbog drugog žutog kartona.

Samo pet minuta kasnije Partizan koristi prednost igrača više i vraća dva gola prednosti. Živković je sjajno centrirao, a lep gol glavom postigao je njegov mladi saigrač Pantić za 3:1.

Iako brojčano slabiji, domaćin je mogao da se vrati u meč 13 minuta pre kraja. Šarac je dobio loptu po zemlji na pet metara od gola, a on je iz punog trka uspeo da je prebaci iznad prečke.

Sedam minuta pre kraja meča Marković postavlja konačnih 4:1. Nakon kornera Volkov je šutirao glavom ali je loptu samo prebacio na drugu stativu gde je neometan bio Marković koji je u skoku petom ubacio u mrežu.

Bila je ovo 21. pobeda Paartizana u JSL, četvrta uzastopna za 68. bod. Spartak je doživeo drugi poraz u nizu, 11. u prvenstvu pa je ostao na desetom mestu sa 34 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu