Nova vest
Fudbal

Petak, 23.05.2014.

21:59

“Nije bilo lako precrtati Donovana”

Selektor Sjedinjenih Država Jirgen Klinsman priznao je da je izostavljanje Lendona Donovana iz tima za Svetsko prvenstvo jedna od najtežih odluka koje je doneo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

49-godišnji stručnjak je u četvrtak objavio konačan spisak putnika za Brazil, a na njemu nema Donovana, koji je do sada odigrao 156 utakmica za reprezentaciju i postigao 57 golova.

Mnogi su očekivali da je Donovan siguran član tima za predstojeći šampionat, ali je Klinsman očigledno smatrao drugačije.

To je definitivno bila jedna od najtežih odluka koju sam doneo tokom trenerske karijere. Reći igraču kao što je on, koji je postigao toliko toga, da neće biti u timu, ali jednostavno vidim da su neki igrači zaslužili mesto više od njega”, rekao je Klinsman, “Bio je na širem spisku od 30 igrača i uradio je sve kako treba, bio je pozitivan. Njegovo razočaranje je očekivano veliko i ja to razumem, ali je bio potpuno profesionalan jer je on takav i vrlo dobro zna koliko ga poštujem”.

Klinsman je takođe istakao da smatra da je doneo najbolju moguću odluku za tim, ali da to ne znači da na Donovana neće računati u budućnosti.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, koje se igra od 12. juna do 13. jula, reprezentacija SAD igraće u G grupi sa selekcijama Nemačke, Portugalije i Gane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu