Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.05.2014.

23:13

B92: Genčler uslovljava Petrovića

Radosav Petrović ima velikih problema u Genčlerbirliju, klub ga je suspendovao, navodno zbog nediscipline, on za B92 ističe da je problem to što ne želi ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Našem reprezentativcu na leto ističe ugovor, on želi da promeni sredinu, ali ga klub iz Ankare pritiska da potpiše novi, zbog čega je ostao i bez minutaže.

"Nikada nisam pravio probleme, pa neću ni sada. Ne želim da produžim ugovor sa klubom, ne znam da li je ovo samo pritisak da bih ga produžio. Sve je bilo u redu do skoro", rekao je Petrović za B92.

Naš igrač je tokom jeseni imao problema sa povredom, a onda se vratio i sa nekoliko golova pomogao timu da pobegne daleko od zone ispadanja. Međutim, od februara je često rezerva sa sve manjom minutažom.

"Sve je bilo u redu nakon povrede, igrao sam dobro, a onda je krenula ova priča kada sam im stavio do znanja da želim da promenim sredinu jer mislim da je vreme za to. Pretpostavljam da je to razlog. Ne znam šta da očekujem, šta je stav trenera. Nikada nisam pravio probleme, uvek sam bio korektan", istakao je Petrović.

I drugi naši igrači u Genčleru (Duško Tošić, Nemanja Tomić i Milan Smiljanić) imaju sve manje prostora u prvom timu.

"Mislim da je to zbog problema sa strancima, mada to ranije nije bio problem, ja sam igrao. Zbog tog ograničenja stranci ispaštaju. Igramo sve manje, iako igramo dobro", rekao je Raća.

Do kraja prvenstva Turske preostala su još dva kola, a Petrović ističe da se njegov stav prema klubu neće promeniti.

"Maksimalno sam koncentrisan na treninge, da budem spreman, da budem u formi. Sigurno je da ću do kraja sezone trenirati maksimalno kao i do sada, i zbog kluba, a naravno i zbog reprezentacije, jer će uskoro turneja, nadam se pozivu, pa sam spreman za novi izazov", zaključio je Petrović u razgovoru za B92.

Naš reprezentativac je istakao da ima zainteresovanih klubova iz inostranstva I nada se da će od leta opet igrati u zapadnoj Evropi, što je njegov prioritet.

Dva kola pre kraja turske Superlige Genčlerbirli je osmi sa 44 boda, šest bodova od mesta koje vodi u Ligu Evrope, pa deset od zone ispadanja.

Tim iz Ankare 10. maja dočekuje poslednjeplasiranu Antaliju, a onda u poslednjem kolu gostuuje Bešiktašu, koji se bori za Ligu šampiona sa Galatasarajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu