Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.04.2014.

19:14

Proširenje Enfilda na 60.000 mesta?

Vlasnik Liverpula Džon Henri rekao je da klub planira da renovira Enfild i proširi ga sa 45.000 na oko 60.000 mesta.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Henri je izjavio da planira pre svega da renovira Glavnu, odnosno istočnu tribinu, i Enfild Roud, odnosno južnu tribinu, ali i ostatak stadiona.

"Predani radimo da bi Enfild napravili onakvim kakav treba da bude u sledećih 20, 30 ili 50 godina. Da bi napravili stadion od 60.000 mesta moramo da renoviramo svih sadašnjih 45.000. Biće to izazov ali na kraju ćemo biti nagrađeni", zaključio je Henri.

Konačan kompjuterski prikaz projekta novog Enfilda očekuje se pre nedeljnjeg meča sa Čelsijem a klub će pre kraja sezone konkurisati za građevinsku dozvolu kod gradskog veća pre kraja sezone.

Radovi na renoviranju i proširenju Enfilda bi trebalo da se odvijaju u dve faze, a ako sve bude išlo po planu rukovodstva tima svi radovi na stadionu biće gotovi tokom 2018. godine.

Liverpul već godinama planira da proširi Enfild ne bi li povećao prihode na dan meča i da bi u tom aspektu dostigao svoje konkurente.

"Crveni" su na korak od osvajanj prve titule posle 24 godine i prve u istoriji Premijer lige, jer četiri kola pre kraja imaju pet bodova više od Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve