Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.03.2014.

12:29

Karadžić: Mihajlović je preterao

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da je Siniša Mihajlović preterao sa podmlađivanjem tima i da je neodlazak u Brazil neuspeh.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Neodlazak u Brazil je naš najveći neuspeh, iako smo rekli da je vreme za remont i podmladjivanje ekipe. Rezultat je izostao, a mišljenja smo da nije tako moralo i da je podmladjiivanje tima bilo preterano. Nije isti posao selektora i trenera“, istakao je Karadžić

Karadžić je takođe istakao da je jedan od krivaca za to što 'orlovi' nisu stigli ni do baraža za Svetsko prvenstvo Josip Šimunić, zbog starta nad Miralemom Sulejmanijem na meču sa Hrvatskom u Beogradu.

Onaj potez Šimunića na našem Sulejmaniju sprečio nas je da pobedimo Hrvatsku u Beogradu i možda odemo u baraž, a tamo bismo mogli da uradimo mnogo. Prvi put Srbija ima 30 do 40 igrača i "boleće glava" glava svakog selektora. Imamo visok kvalitet, rekli smo pre dve godine da ćemo otići na jedno od dva naredna velika takmičenja. To pije vodu, ali neće biti lako“, naveo je Karadžić.

Prvi čovek FSS izjavio je da ta organizacija optimizam gradi na moćima koje je pokazala u prethodnom periodu.

„Srpski fudbal i domaća organizacija moraju krupnim koracima da krenu napred. Optimizam da ćemo misiju uspešno da ostvarimo baziram na moćima koje smo pokazali“, naveo je Karadžić u zvaničnom programu podeljenom delegatima Skupštine FSS u Staroj Pazovi.

Karadžić je rekao da su dobri rezultati Saveza podizanje nivoa rada u nacionalnim selekcijama, rekonstrukcija infrastrukture i ekonomska stabilnost, ali je i ukazao da su rezultati reprezentacije Srbije bacili senku na dobru godinu za tu organizaciju.

Sa rezultatskog aspekta, osećanja su pomešana. Neodlazak A reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Brazilu bacio je senku na konačan utisak“, dodao je predsednik FSS.

Karadžić je rekao da titula omladinske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji predstavlja put kojim Srbija treba da ide u budućnosti.

S druge strane, izdvaja se zlatna medalja i šampionsko zvanje koje su osvojili omladinci. Takvo ostvarenje svakako predstavlja zamajac za vreme koje dolazi, kako u nameri da naše mlađe selekcije nastave uspešnim putem, tako i veru za boljim napredovanjem A reprezentacije“, rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, neki od ciljeva u predstojećem periodu su izgradnja Nacionalnog stadiona, obnova infrastrukture širom Srbije, preduslovi za takmičenje u Jelen Superligi, jačanje uticaja u UEFA i FIFA.

Očekujem da u godinama koje slede budemo i hrabri i odlučni u realizaciji novih strateških projekata“, naveo je Karadžić.

Sednica Skupštine koja je u toku je redovna, ali su se mnogi pitali da li će na njoj biti povedeno i pitanje ostavke koju je Karadžić najavio još u avgustu. Za sada nema odgovora za to.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu