Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.02.2014.

20:36

Rakić: Ne smem da žurim nazad

Napadač Crvene zvezde Đorđe Rakić već pola godine je van terena, želi što pre da zaigra, ali ne želi ni da požuri i tako napravi grešku.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

"Još se oporavljam, ali svakodnevno treniram sa timom i radim stvari koje sam propustio u prethodnom periodu. Osećaj je lep, iz prostog razloga što sam sa ekipom i sa ovim momcima, pa makar i na ovaj način. Treniram svaki dan, u stalnom sam razgovoru sa stručnim štabom, gledamo da li ću uskoro početi da igram utakmice“.

"Ne želim da žurim i da napravim grešku, već da sve bude kako treba. Prošlo je šest i po meseci, i očekujem da ću već za možda dve nedelje početi da igram. U svakom sličaju, lepo je biti ponovo na terenu“, rekao je Rakić.

Povreda ligamenata kolena je jedna od najtežih u sportu, zbog čega ne treba žuriti sa povratkom. Svestan je toga i Rakić, koji se svakodnevno konsultuje sa stručnim štabom i lekarskom ekipom. Prevashodno je važno da fudbaler prevaziđe strah nakon operacije i perioda oporavka.

"Bilo je straha od prvog dana. Mislio sam da neće i da to može lako da se prevaziće, ali nije to baš tako lako. Na rečima je jedno, a na terenu je drugo. Iz dana u dan pokušavam sve to da napravim ne bih li se što pre vratio. Prija mi i podrška momaka koji mi često govore kako sve to izgleda sve bolje, i to je za mene velika motivacija. Ja ću gledati da radim sve kako treba i po proceni doktora i stručnog štaba da se vratim kada bude pravi trenutak“.

Rakić se nada da će što pre moći da pomogne saigračima.

"To je moja velika želja jer od kada sam došao nisam odigrao nijednu utakmicu. Teško je sve posmatrati sa strane. Verujem u to i nadam se, ali opet kažem, ništa ne treba raditi prebrzo. Ima nas dosta, imamo dovoljno dobrih igrača i Zvezda neće izgubiti ništa. Meni je samo važno da budem zdrav. U ovom trenutku samo tako razmišljam, a da li će to biti prvo kolo, peto ili deseto, možda i nije toliko bitno u ovom trenutku. Posle svega što sam prošao moram da budem strpljiv“, zaključio je Rakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve