Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.01.2014.

12:11

Gašić: Čović i ja se dogovorili

Potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić rekao je da je njegov sin Milan došao na probu u Crvenu zvezdu posle dogovora sa Nebojšom Čovićem.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čović je potvrdio te informacije i istakao da bi to uradio za svakoga, da Gašić nije izuzetak.

Poslednjih dana vodilo se dokle polemike otkud 17-godišnji Gašić na prozivci ’crveno-belih’ pred početak priprema za drugi deo sezone, a bilo je spekulacija da je dosadašnji igrač Napretka došao na „Marakanu“ po političkoj liniji.

Povodom tih spekulacija, njegov otac je odlučio da se obrati medijima i sazvao je konferenciju za štampu ispred stadiona Crvene zvezde, na kojoj je rekao da Milan više neće biti na probi među ’crveno-belima’.

Niko iz stručnog štaba nije urgirao, ja sam se pre nekoliko meseci dogovorio sa Čovićem da dete dođe na probu. Mi od Zvezde nećemo novac, mi nismo ni kašiku uzeli od kluba. Milan je talentovan, prošao je kroz sve mlađe selekcije Napretka, igrao je u regionalnim selekcijama“, istakao je Gašić.

Na konstataciju da će Čović više puta naglasio da se ne razume u fudbal i da je zadužen samo za finansije u Zvezdi, Gašić je odgovorio:

Ne znam zaista šta da kažem, mi smo se tako dogovorio, mi nemamo nameru da od Zvezde uzmemo bilo šta“.

Da Gašić nije stigao u Zvezdu na probu po političkoj liniji potvrdio je i Čović, koji je istakao da mu nije jasno pravljenje paralala sa Lukom Jovićem, veoma talentovanim napadačem ’crveno-belih’.

Iza dolaska Milana Gašića ne stoji SNS. To je priča plasirana od strane medija, iza leđa. Normalna je procedura da svaki igrač može da dođe na probu. Ne razumem čemu pravljenje paralela sa Jovićem. On je igrač koji prolazi sve selekcije, ulazak 16-godišnjeg igrača može imati kontraefekat. U košarci su primer Aleksandrov i Šekularac“, rekao je Čović.

Čović je potom pojasnio o kakvom dogovoru je reč.

Jeste, ja sam se dogovorio sa njegovim ocem. Taj mali nije ništa dobio, nije ništa uzeo od Zvezde. Ima ovde igrači koji se nikada nisu ni skinuli, a dobijali su 100.000, 150.000 evra. Uradio bih to za bilo koga od vas, za vaše dete, a da to Zvezdu ne košta. To što se ja ne razumem u fudbal nema veze. Pitao sam predsednika kluba, on je rekao da dođe na probu“, naglasio je Čović.

Na kraju se pred novinarima našao i Dragan Džajić, koji je napao novinare koji su prethodnih dana pisali o Gašićevom dolasku kao da je to nešto čudno.

Vi želite da rukovodite klubom. Je l’ ne može igrač da dođe na probu? Posle se ljutite kada zatvorimo treninge. Pravite probleme. Može da dođe SPS, SNS, bilo koja stranka. Kada Jović bude u prvom timu, stalno će da igra, ja vam kažem. Nije se svako rodio u Barseloni i Brazilu da bi došao u Crvenu zvezdu“, rekao je Džajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu