Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2013.

22:40

A: Fer Junajted odigrao za Bajer

Ekipa Bajera iz Leverkuzena prošla je u osminu finala Lige šampiona iz Grupe A, a veliku ulogu u tome odigrao je i Mančester Junajted.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crveni đavoli" su u njima ne previše bitnom meču savladali Šahtjor 1:0 i potvrdili prvo mesto, ali i omogućili Bajeru da sa 1:0 protiv Real Sosijedada prođe dalje.

Fil Džons je pokazao koliko su Englesi džentlmeni odigravši fer i ovu utakmicu koju je perfektno sudio Milorad Mažić. Omer Toprak je postigao gol sezone za "farmaceute".

Dakle, iz grupe A u osminu finala LŠ plasirali su se Mančester Junajted i Bajer Leverkuzen, Šahtjor će u Ligu Evrope, dok je Real Sosijedad završio svoju ekskurziju sa po jednim golom i bodom.

Real Sosijedad umalo je koštao Nemce osmine finala, ali Baskijci nisu uspeli da iskoriste ni jedno od nekoliko sjajnih šansi. To je Bajer kaznio golom Omera Topraka u 49. minutu i stigao do drugog mesta u grupi.

Domaćin nije uspeo da izbaci iz kaznenog loptu posle kornera, a Toprak ju je pokupio i rešio meč.

Junajted je konačno slavio na svom Old Trafordu, posle dva poraza u nizu u Premijer ligi. U meču koji je Šahtjoru značio plasman u osminu finala, domaćin je odigrao fer i džentlmentski i savladao Ukrajince, čime je pomogao Bajeru.

Defanzivac Fil Džons je u 67. minutu postigao sjajan gol, prvi Junajtedom posle 310 minuta posta i donekle ublažio pritisak koji je na menadžeru Dejvidu Mojsu posle serije poraza.

Junajted je ovom pobedom izbegao da u osmini finala igra protiv Real Madrida, Barselone, Bajerna, Atletiko Madrida ili Pari Sen Žermena.

Grupa A
Real Sosijedad – Leverkuzen 0:1 (0:0)
Toprak 49
Mančester Junajted – Šahtjor 1:0 (0:0)
Džons 67

Tabela:
1. Mančester Junajted 6 4 2 0 12:3 14
2. Bajer Leverkuzen 6 3 1 2 9:10 10

3. Šahtjor 6 2 2 2 7:6 7
4. Real Sosijedad 6 0 1 5 1:10 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu