Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2013.

18:26

600 mil. € za novi Kamp Nou

Čelnici Barselone razmatraju dve opcije u vezi sa unapređenjem Kamp Noua, ili će ga renovirati za 300, ili će izgraditi novi za 600 miliona evra.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Uprava katalonskog giganta glasaće u januaru i odrediti budućnost legendarnog stadiona, najvećeg u Evropi kapaciteta 99,786 sedećih mesta.

Ekonomski potpredsednik Barse Havijer Faus je istakao da postoji i treća opcija, da stadion ostane kakav jeste: "Moramo biti veoma oprezni. Predstavićemo projekte i ekonomske varijable. Nećemo ulaziti u ekomonski isplativ projekat".

Faus je potvrdio da će renoviranje stadiona koštati 300 miliona evra, a eventualna izgradnja novog duplo vise.

"Nećemo sami doneti ovu odluku. Članovi kluba (sosiosi) će takođe učestvovati. Tokom tri godine rekonstrukcije, tim će i dalje igra ti na Kamp Nou", istakao je Faus.

On je takođe rekao da će klub razmatrati i mogućnost prodaje prava na ime stadiona potencijalnom sponzoru, što je veoma popularno poslednjih godina u Evropi, a čime bi klub za 25 godina zaradio oko 250 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve