Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.12.2013.

21:41

Ispadanje Vaska u senci tragedije

Na tragičan način završeno je prvenstvo Brazila, jedan navijač je poginuo, a drugi je zavšio u komi posle nereda na tribinama u Žoinvilu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tragedija se dogodila na meču između Atletiko Paranensea i Vasda de Game, kojim je tim iz Rija ispao u niži rang porazom od 5:1.

Grupe navijača sukobile su se na tribinama, šutirali su jedni druge i udarali pesnicima do intervencije policije, koja je bila primorana da ispali i gumene metke kako bi okončala tuču.

Nakon toga helikopter je morao da sleti na teren kako bi transportovao do bolnice ozbiljno povređenog navijača, a još jedan navijač je prebačen u bolnicu kolima hitne pomoći. Brazilski mediji prenose da ima mrtvih.

"Jedan navijač je u komi, a jedan je preminuo. Tako sam čuo... Ovo nije cirkus, fudbal je zabava, sportski dogadjaj koji donosi radost, a ne smrt", rekao je predsenik Vaska Antonio Peralta.

Svetski mediji izveštavaju da je na desetine navijača povredjeno.

"Ovo je za svaku osudu. Tužno je videti slike poput ovih pred Svetsko prvenstvo u našoj zemlji. Ja sam šokiran, ovo nije sport", rekao je trener Vasko de Game Adilson Batista.

Na talevizijskim snimcima se vidi kako su igrači vikali na navijače i pokušavali da ih smire. Takodje, nekoliko navijača je pokušavalo da napusti tribine, a devojčica koja je skupljala lopte je plakala.

"Pokušavali smo da kažemo navijačima da prestanu. Gledali smo tribine gde nije bilo policije, nije bilo nikoga da zaustavi tuču... Ja igram 20 godina i nikada nisam video ništa slično. Organizovaćemo Mundijal u našoj zemlji, a sada će ove slike obići svet", kazao je defanzivac Atletika Luiz Alberto.

Policije nije bilo na tribinama kada je počela tuča iza jednog od golova na stadionu.

"Jedan navijač je bio na zemlji i udarali su ga oko 10 minuta i niko ništa nije uradio da ih zaustavi", rekao je igrač Atletika Everton. Meč se, zbog prethodnih sukoba navijača, igrao na neutralnom terenu, u gradu Žoinvil.



Utakmica je bila važna za oba tima, Atletiko je pobedom izborio mesto u Kopa Libertadores, a Vasko je ispao. Uz ovaj tim još jedan član velike osmorke iz Rija I Sao Paula se preselio u niži rang, Fluminense, dok se u elitu vraća Palmeiras.

Šampion je Kruzeiro, u Kopa Libertadores će još Gremio, a ranije su ispali Ponte Preta i Nautiko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d