Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.12.2013.

17:53

Vudvord: Možemo i mi kao Liverpul

Izvršni direktor Mančester Junajteda Ed Vudvord smatra ugled kluba neće biti narušen ukoliko ništa ne osvoji ove sezone, a kao primer je naveo Liverpul.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vudvord je istakao da klub ne mora uopšte da osvaja trofeje da bi bio atraktivan sponzorima, a zanimljivo je da je Junajted upravo zahvaljujući velikom broju sponzorskih ugovora značajno smanjio svoja dugovanja poslednjih godina.

U prva tri meseca ove godine ‘crveni đavoli’ su imali porast od 63 odsto u prihodu od sponzora, a u poslednje vreme je zabeležen dalji porast, pošto su u sponzorski pul šampiona Engleske ušle nove kompanije. Vudvord je, zanimljivo, istakao da će se takav trend nastaviti, uprkos lošijim igrama Junajteda, koji posle 14 kola u Premijer ligi drži tek deveto mesto, sa 12 bodova manje od vodećeg Arsenala.

Postoji veliki afinitet prema klubu, kao i interesovanje. Realnost je da ne možete uvek da pobeđujete. Neka primer bude Liverpul. Oni i dalje prodaju veliki broj dresova i imaju drugi najbolji ugovor sa proizvođačem sportske opreme u Premijer ligi. Imaju jedan od najvećih ugovora sa tehničkim partnerom, a nisu osvojili titulu još od 1990. I ovaj poslednji deo prethodne rečenice može da ide podvučen i velikim slovima. Ako i budemo imali lošu sezonu, imamo finansijsku moć da promenimo tim. U tom pogledu smo mnogo bolji, jer sada umesto toga da prodamo trojicu igrača i kupimo isto toliko, možemo da kupimo petoricu”, rekao je Vudvord.

Finansijska stabilnost takođe znači i da prava na stadion “Old Traford” nikada neće biti prodata, tvrdi Vudvord.

Važno je da je Old Traford upravo Old Traford. Porodica Glejzer je veoma tradicionalna. Ljudi su nas stalno pitali da li bismo razmislili uopšte o tome. Jednostavno, mi to nećemo učiniti”, istakao je Vudvord.

Vudvord je na mestu izvršnog direktora Junajteda zamenio Dejvida Gila, a upravo on je zajedno sa Dejvidom Mojsom proglašen glavnim krivcem za loše odrađen posao u prelaznom roku. Tokom leta, ‘crveni đavoli’ su doveli samo trojicu igrača – Varelu, Felainija i Janka, ali je klub dobio deset novih partnera širom sveta. Takođe, klub je u pregovorima oko novog ugovora sa Najkijem, a sadašnji ističe na kraju sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve