Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.12.2013.

21:00

Lil nije primio gol 1035 minuta!

Ekipa Lila veliko je iznenađenje u Francuskoj ove sezone, umešala se u borbu bogataša PSŽ-a i Monaka, a zaštitni znak "doga" je nesavladiva odbrana.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ovaj tim nije primio gol već 1035 minuta, poslednji mu je mrežu zatresao Dario Cvitanič u pobedi Nice 2:0, dalekog 15. septembra!

Rekord Lige 1 drži Bordo i njegov golman Gaetan Oro sa 1176 minuta bez gola u sezoni 1992/1993. Šansu da obori rekord Lil će imati 15. decembra, ako u međuvremenu sačuva mrežu protiv Bordoa, a potom još 57 minuta protiv Bastije.

Lil je na 16 utakmica u Ligi 1 ove sezone ostvario 11 pobeda i trenutno je drugi na tabeli, sa bodom manje od PSŽ-a, a četiri više od Monaka, koji imaju po meč manje.

Mnogi su očekivali da će se Lil "raspasti" ove sezone nakon što je klupu napustio Rudi Garsija (preuzeo Romu), a glavnim rivalima prodati Floran Tovo (Olimpik Marsej) i Lukas Dinje (PSŽ) za po 15 miliona evra, te Dimitri Paje (Olimpik Marsej) 9,5 miliona.

Međutim, iskusni trener Rene Žirar je uz minimalna ulaganja sastavio granitnu odbranu na čelu sa golmanom Vinsentom Enjeamom, te štoperima Dancem Simonom Kjerom i Crnogorcem Markom Bašom.

Lil na svom Pjer-Moroj stadionu ima najbolji skor u ligi, sedam pobeda uz samo jedan pomenuti poraz i gol razliku 12:2, dok je u gostima na 4-3-1 uz gol razliku 6:2.

Ukoliko je neko i sumnjao u kvalitet ovog tima u prva tri meseca sezone, Lil je sve demantovao pobedama nad Monakom (2:0) i Olimpikom iz Marseja (1:0) u poslednjih 30 dana.

Diplomski ispit imaće 22. decembra kada gostuje Pari Sen Žermenu na Parku prinčeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve