Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.11.2013.

18:00

LŠ: Remi Zenita, poklon Portu

Fudbaleri Zenita i Atletiko Madrida remizirali su 1:1 u prvom meču 5. kola Lige šampiona, u ledenom Sankt Peterburgu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Domaći tim je kontrolisao igru u prvom delu, imao loptu dve trećine vremena u svom posedu, ali je tek u 48. minutu imao prvu pravu šansu. Ipak, već u 54. Atletiko stiže do prednosti golom Adriana.

Zenit u nastavku i dalje nije uspevao da stvori gol šansu, ali ga je pogledala sreća pa je autogolom stigao do izjednačenja u 74. minutu.

Zenit sada ima šest bodova, dva više od Port koji ima šansu da se pobedom nad Austrijom probije na drugo mesto u stekne prednost u borbi za plasman u osminu finala. S druge strane, Atletiko je izgubio prve bodove u takmičenju, posle četiri pobede prvi put je remizirao, ali se već ranije plasirao u nokaut fazu takmičenja.

Liga šampiona, 5. kolo:
Zenit – Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
Alderveireld 74ag Adrian 54
20.45 Porto – Austrija Beč

Tabela:
1. Atletiko Madrid 5 4 1 0 13:3 13
2. Zenit St Peterburg 5 1 3 1 4:5 6
3. Porto 4 1 1 2 3:4 4
4. Austrija Beč 4 0 1 3 0:8 1

Zenit St Peterburg:
Lodigin – Krišito, Lomberts, Hubočan, Smoljnikov – Fajzulin (Bistrov 64'), Širokov (Aršavin 64'), Vitsel – Hulk, Šatov, Keržakov
Atletiko Madrid: Kurtoa – Insua, Miranda, Andervireld, Huanfran – Gabi, Guilavogui – Garija, Rodriges (Tores 80'), Koke – Adrian

Meč u Sankt Peterburgu je odigran u ledenim uslovima, bilo je -6 na startu duela, ali nije bilo snega.

Prvih 20-ak minuta meča vodila se uglavnom borba između dva šesnaesterca, Zenit je bio nešto konkretniji, ali osim dobrog pokušaja Hulka koji je u 14. minutu zaustavio Kurtoa, nije bilo pravih gol šansi. Zenit je kratkim pasovima kontrolisao loptu i tempo meča, čekajući da se otvori neka 'rupa' u odbrani gostiju.

Ni u preostalom delu prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Zenit je i dalje kontrolisao loptu, imao je posed dve trećine vremena, ali Kurtoa nije ozbiljno ugrožen. S druge strane, Madriđani se nisu previše trudili da stignu do gola domaćina, pa je prvi deo igre završen bez golova.

Na samom startu drugog poluvremena Zenit je imao šansu da povede, Hulk je primio loptu na ivici kaznenog prostora i odmah šutira u donji levi ugao, ali Kurtoa spašava svog gol.

Samo pet minuta kasnije Atletiko kažnjava loše postavljenu odbranu domaćina i iznenada stiže do vođstva. Raul Garsija je 'navukao' nekoliko rivala na levoj strani terena i poslao sjajan pas Adrijanu koji beži čuvarima, izlazi sam na Lodigina i lako loptu smešta u mrežu za 0:1.

Zenit je nastavio u istom ritmu, držao je loptu u svom posedu, kružio oko kaznenog prostora Španaca, ali osim nekoliko pokušaja sa distance, nije bilo pretnje po gol Kurtoe čija je odbrana sjajno funkcionisala. Trener Zenita Spaleti je polovinom drugog dela igre uveo u na teren Andreja Aršavina i Vladimira Bistrova kako bi pojačao napad.

Nije bilo pravog rešenja za odbranu gostiju ni tada, ali je Zenit ipak uspeo da izjednači u 74. minutu. Smoljnikov je prošao po desnoj strani i ubacio nisku loptu u kazneni prostor, Alderveireld je intervenisao glavom ali je loptu samo podigao u vazduh, ona je pod velikim lukom padala pod prečku gola Atletika, Kurtoa je skočio da je izbaci u korner, ali ju je promašio i ona se našla u mreži.

Loša reakcija golmana Atletika koštala je njegov tima gola u trenucima kada se rival mučio da konkretno zapreti. Ovaj gol nije bitno promenio situaciju na terenu, Zenit je i dalje jalovo napadao, a Atletiko osam minuta pre kraja imao šansu za pobedu, ali je šut Raula Garsije sjajno odbranio Lodigin.

Od 20:45 igraju se preostali mečevi 5. kola u grupama E, F, G i H, a u centru pažnje biće duel Borusije i Napolija u Dortmundu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu