Nova vest
Fudbal

Subota, 23.11.2013.

15:38

Goleada i remi u derbiju Mersisajda

Fudbaleri Evertona i Liverpula odigrali su nerešeno 3:3, u veoma uzbudljivom 221. gradskom derbiju grada Liverpula.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

U derbiju ’Mersisajda’ Everton je bio na pragu pobede posle preokreta, ali je Staridž golom u 88. minutu doneo bod svojoj ekipi.

Osim njega, za ’crvene’ su golove postigli Kutinjo i Suares, dok je za Everton dvostruki strelac bio Lukaku, a upisao se i Miraljas.

Liverpul je ovim remijem ostao na drugoj poziciji sa 24 boda, jednim manje od prvoplasiranog Arsenala koji od 16 igra sa Sautemptonom. Everton drži petu poziciju sa 21 bodom.

Derbi 12. kola počeo je veoma uzbudljivo, pa je u prvih osam minuta viđeno čak dva gola. Filipe Kutinjo doneo je prednost gostima u petom minutu, kada se posle kornera Džerarda najbolje snašao na drugoj stativi i savladao Hauarda.

Suares je u 19. minutu na spektakularan način ponovo vratio vođstvo Liverpulu. Posle faula na nekih 25 metara, Urugvajac je niskim udarcem pored živog zida pogodio iz ’slobodnjaka’.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 2:1 za tim Brendana Rodžersa, ali je Lukaku u 72. minutu najavio preokret.

Posle slobodnog udarca i duge akcije koja je usledila, Mekarti je vratio povratnu loptu na penal, gde je napadač Evertona neometan pogodio ugao gola Minjolea. Obrana Liverpula ponovo nije bila na nivou i ’karamele’ su stigle do izjednačenja.

Suares je imao stopostotnu priliku da izjednači, kada je glavom šutirao posle centaršuta Hendersona, ali je Hauard neverovatno reagovao.

Kazna je stigla samo nekoliko minuta kasnije. Fenomenalni Lukaku doneo je potpuni preokret deset minuta kasnije, kada je nakon kornera, nadskoćio Dćonsona i zakucao loptu u mrežu. Mogao je domaći sastav i do ubedljivije prednosti, ali je Minjole u nekoliko slučajeva bio bolji od protivničkih napadača, najčešće Delufeua.

Radost Liverpula nije dugo trajala, pošto je Kevin Miraljas samo tri minuta kasnije doneo izjednačenje. Posle prekida i ubačene lopte, odbrana je loše reagovala, a Belgijanac se bacio u petercu i stigao pre Minjolea da je pošalje u mrežu.

Ipak, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, Danijel Staridž koji je u igru ušao u 79. minutu, postavio je konačan rezultat. Iskoristio je centaršut Džerarda iz skraćenog kornera i sa ćoška peterca pogodio suprotne raklje.

Do kraja meča viđeno je dosta uzbuđenja, jedan opravdano poništen pogodak, i rezultat je ostao 3:3.

Utakmica između Arsenala i Sautemptona kasniće 15 minuta, dok su preostali subotnji mečevi počeli od 16 časova. U nedelju igraju Mančester Siti - Totenhem, odnosno Kardif - Mančester Junajted. Kolo svojim duelom u ponedeljak zatvaraju Vest Brom i Aston Vila.

Parovi 12. kola Premijer lige:
Subota:

Everton - Liverpul 3:3
16.00
Arsenal - Sautempton
16.00 Fulam - Svonsi
16.00 Hal - Kristal Palas
16.00 Njukasl - Norič
16.00 Stouk - Sanderlend
18.30 Vest Hem - Čelsi

Nedelja:
14.30 Mančester Siti - Totenhem
17.00 Kardif - Mančester Junajted

Ponedeljak:
21.00 Vest Bromvič Albion - Aston Vila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu