Nova vest
Fudbal

Petak, 15.11.2013.

17:19

Demba Ba ide u Bešiktaš?

Napadač Čelsija Demba Ba najverovatnije će se preseliti u Bešiktaš, koji je dobio dozvolu londonskog kluba da pregovara sa Senegalcem.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ba je prošlog januara stigao na Stamford Bridž iz Nukasla i na 27 utakmica postigao 6 golova. Međutim, kod Žozea Murinja je igrao tek 5 puta kao rezerva, pa je odlučio da napusti tim.

Za Senegalca su se interesovali neki Premijerligaši, njegov bivši tim Njukasl, potom Arsenal, Vest Hem i Norič, ali i španska Valensija. Međutim, u januaru će Ba najverovatnije u Istanbul za 8 miliona evra.

"Razgovarao sam sa njim i on želi da igra za turski klub, međutim, još ne mogu da komentirišem transfer", rekao je agent fudbalera Sijlan Kaliskan.

Ba ima 28 godina karijeru je počeo u francuskom Ruanu gde je u sezoni 2005-2006 na 26 utakmica dao 22 gola. To ga je odvelo u Muskron gde se zadržao samo pola sezone jer je sa 8 golova na 12 utakmica zadivio čelnike Hofenhajma.

Četiri sezone je proveo u Nemačkoj i na 103 utakmice postigao 40 golova. U januaru 2011. ga kupuje Vest Hem gde ponovo blista sa 7 golova na 13 mečeva. Već na leto prelazi u Njukasl za koji postiže 29 golova na 58 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve