Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.11.2013.

10:29

"Real da čeka, navijam za Partizan"

Mladi fudbaler srpskog porekla Rišairo Živković rekao je da ne žuri sa prelaskom u neki veliki evropski klub, iako ga već prate Real Madrid i Barselona.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Fudbaler Groningena je u intervjuu za "Sport" otkrio da je izabrao Holandiju ispred Srbije jer je tamo rođen, te da voli i našu zemlju i da navija za Partizan.

"Nisam opterećen, ako pojedini evropski klubovi žure, to je njihova volja, ja sam miran, ne razmišljam da skoro napustim Holandiju, ostaću ovde još dve sezone", rekao je Živković.

Pre nekoliko dana meč Groningena su zbog Živkovića, bar prema tvrdnji predsednika holandskog kluba, pratili skauti desetak evropskih klubova, a među njima su bili predstavnici Real Madrida i Barselone.

"Koliko su i da li su uopšte konkretni u namerama da me angažuju? Čuo sam i pročitao da su španski agenti prošlog vikenda gledali meč Groningena sa Rodom, ali kako da tvrdim da sam upravo ja bio centar pažnje? Uostalom, i generalni sekretar Hans Nijland samo pretpostavlja da su došli zbog mene", rekao je Živković.

Rišairo, koji je rođen 1996, a već sa 16 godina debitovao za prvi tim Groningena, ipak ima svog favorita kada su u pitanju Real i Barsa.

"Real je moj dečački san, volim Madriđane, divim se Kristijanu Ronaldu. Po mom ukusu od fudbalera su još Falkao i Ibrahimović. Vreme radi za mene, tek ću da napunim 17 godina, uspeću da dostignem njihov nivo", rekao je talentovani napadač.

Živković sebe opisuje kao brzog, jakog igrača sa dobrim šutem i izraženim osećajem za gol, a njegov saigrač Filip Kostić, sa kojim se naviše druži, poredi ga sa Filipom Inzagijem.

"Retko greši, često je u šansi, šeta ivicom ofsajda, za tren oka iskoči. Uživa u duel igri, pred njim je blistava karijera", rekao je bivši igrač kragujevačkog Radničkog.

Pre pola godine Živković je dobio poziv FSS da postane reprezentativac Srbije, ali se on ipak odlučio za Holandiju.

"Rođen sam u Holandiji, posedujem njen pasoš. Odluka je nekako logična. Prekjuče sam pozvan u omladinsku reprezentaciju, koju u Gruziji čeka kvalifikaciona utakmica za EP. Podjednako, ipak, volim obe zemlje, čak i navijam za jedan klub iz Srbije, reč je o Partizanu", rekao je Živković, kojem je majka Srpkinja, a otac sa Holandskih Antila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu