Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2013.

14:21

"Bez kukanja, samo reakcija"

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da ekipa u meču sa Severnom Irskom u kvalifikacijama za EP mora da pokaže potpuno novo lice.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Srbija je u petak izgubila od reprezentacije Kipra sa 2:1, a Ćurčić igrači moraju da reaguju posle lošeg rezultata.

"Nema kukanja, moramo da uradimo sve što je do nas da odreagujemo na najbolji način na situaciju u kojoj smo se, moglo bi se reći, našli pomalo neočekivano."

"Obavili smo dosta razgovora, ubeđen sam da će odnos prema igri biti maksimalan. Jako je važno i da igrači ne osete strah", rekao je Ćurčić.

Kadrovska situacija popravljena je naknadnim priključenjem Miloša Jojića, koji je prvi meč propustio zbog učešća u A timu odnosno Lazara Ćirkovića, prvotimca Rada.

"Reč je o igračima koji su bili deo ove reprezentacije, tako da nismo imali problem oko njihove adaptacije. Očekuje nas svakako težak meč. Irski fudbaleri su odgovorni, organizovani i ritam ne menjaju od prvog do 90. minuta. Ono što je primetno u njihovoj igri, nemaju psihološki pritisak zbog rezultata. Svesni su da bi teško do pozicija koje vode u baraž i kad si opušten i ne misliš na rezultat, sve ti je lakše", dodao je Ćurčić.

Selekcija Srbije trenutno zauzima pretposlednje mesto na tabeli Devete grupe sa samo tri osvojena boda.

Sutrašnji meč izmedju Srbije i Severne Irske igra se od 18 sati na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu